DEJVID KAMERON PODRŽAO NAPAD NA RUSIJU! Dato zeleno svetlo, London aminovao!

Autor:

Svet

02.05.2024

23:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Obećao je i kontinuiranu podršku Velike Britanije

DEJVID KAMERON PODRŽAO NAPAD NA RUSIJU! Dato zeleno svetlo, London aminovao!

Foto: youtube.com/sky news

Britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron izneo je podršku Ukrajini u pravu da gađa ciljeve unutar Rusije britanskim oružjem.

Tokom posete Kijevu, Kameron je istakao da Ukrajina ima pravo da se brani od napada Rusije, posebno nakon što je Rusija gađala ciljeve unutar Ukrajine.

- Kada Rusija gađa ciljeve unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da se brani - dodao je britanski ministar.

- Ukrajina ima pravo na to - rekao je Kameron u intervjuu za Rojters tokom posete Kijevu, preneo je Sputnjik.

Obećao je i kontinuiranu podršku Velike Britanije Ukrajini u vidu pomoći od 3 milijarde funti svake godine, koliko god bude potrebno. Kameron je takođe otkrio da je deo te pomoći već stigao u Ukrajinu tokom njegove posete.

- Davaćemo 3 milijarde funti svake godine onoliko dugo koliko bude potrebno. Upravo smo potpuno iscrpli sve što možemo u pogledu isporuka vojne tehnike. Deo ove tehnike zapravo stiže u Ukrajinu u trenutku dok sam ja ovde - dodao je Kameron.

Međutim, agencija Rojters je kasnije povukla članak u kojem se navodi Kameronova izjava o pravu Ukrajine da gađa ruske ciljeve, uz obrazloženje da je neophodna revizija pojedinih detalja. Očekuje se da će revidirana verzija biti objavljena u dogledno vreme, prenosi Sputnjik.

- Saopštenje agencije Rojters da britanski ministar spoljnih poslova Dejvid Kameron obećava pomoć Ukrajini povučen je zbog revizije nekih detalja u materijalu. Revidirana verzija materijala biće objavljena u dogledno vreme - navodi se na sajtu agencije.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Moskva traži da Vašington pozove Kijev ne samo da prekine napade na energetske objekte u Rusiji, već uopšte da odustane od terorističkih aktivnosti, posebno u naseljenim područjima.

Ovo je bio odgovor na članak u listu "Fajnenšel tajms" u kojem se navodi da američka administracija zahteva od Kijeva da prekine sa napadima na rusku energetsku infrastrukturu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading