JOŠ JEDNA VELIKA RUSKA POBEDA! Osvojeno KLJUČNO uporište Ukrajinaca! Kijev u rasulu, linija fronta pred pucanjem! (VIDEO)

Autor:

Svet

02.05.2024

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage su primorane na defanzivu usled koncentrisanog napada ruskih trupa

JOŠ JEDNA VELIKA RUSKA POBEDA! Osvojeno KLJUČNO uporište Ukrajinaca! Kijev u rasulu, linija fronta pred pucanjem! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Daily Mail

Prema prvim nezvaničnim informacijama iz Donjecke oblasti, ruska vojska je osvojila strateško mesto Berdiči u Donjeckoj oblasti.

 

Situacija na frontu u istočnoj Ukrajini postaje sve napetija kako ruske snage vrše pritisak na ukrajinske odbrambene linije.

Portparol ukrajinske strateške komande Istok, Nazar Vološin, izjavio je da je Rusija koncentrisala trupe u Donjeckoj oblasti kako bi probila ukrajinsku odbrambenu liniju.

Vološin je istakao da neprijatelj aktivno napada duž celog fronta i da su postignuti određeni taktički pomaci, dok se situacija dinamično menja.

Ukrajinske snage na defanzivi

Ukrajinske snage su primorane na defanzivu usled koncentrisanog napada ruskih trupa.

Nedostatak ljudstva i municije predstavlja dodatni izazov za Kijev, koji sada hitno gradi nove odbrambene fortifikacije duž linije fronta koja se proteže na oko 1.000 kilometara.

Nakon povlačenja iz Avdijevke u februaru, ukrajinski vojnici su se našli pod žestokim ruskim bombardovanjem, što je iscrpelo njihovu borbenost i moral.

Podsetimo, francuski predsednik Emanuel Makron ponovio je u nedavnom intervjuu za nedeljnik Ekonomist da ne isključuje slanje francuskih trupa u Ukrajinu.

Istakao je da ne isključuje ništa, posebno u svetlu ruske ofanzive, te dodao da bi se legitimno moglo postaviti pitanje o slanju trupa ukoliko Rusi nastave da probijaju linije fronta i ukoliko stigne zvaničan zahtev Ukrajine.

Foto: Tanjug/AP, shuterstock

Emanuel Makron

 

Poteškoće u redovima ukrajinskih snaga

Ukrajinske poteškoće na frontu su sve veće i veće iz meseca u mesec i tako punih šest meseci za vreme dok se čekala odluka o slanju američke vojne pomoći.

Ruske snage su koristile svoje borbene resurse da ponovo, selo po selo, zauzmu područje, nemilosrdno napadajući.

Ovo predstavlja dodatni pritisak na već iscrpljene ukrajinske snage.

Situacija na istoku Ukrajine ostaje napeta, a ukrajinske snage se suočavaju sa izazovima u održavanju odbrambenih linija u svetlu odlučne ruske ofanzive.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading