GLUMICA VIŠE OD DVE GODINE NIJE IMALA ODNOSE: Nakon šok priznanja oglasio se PSIHOTERAPEUT - celibat nije poželjan za sve!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Džulija Foks je odlučila da se suzdržava od intimnih odnose i u tome uspeva već više od dve godine.

GLUMICA VIŠE OD DVE GODINE NIJE IMALA ODNOSE: Nakon šok priznanja oglasio se PSIHOTERAPEUT - celibat nije poželjan za sve!

Foto: shutterstock

Džulija Foks je otkrila da je više od dve godine u celibatu i da se oseća nikada bolje. Glumica koja ima 34 godine pojavila se u emisiji "Today Show" kako bi promovisala novu seriju i tom prilikom govorila je i o celibatu.

- Osećam se kao da mi je život eksponencijalno rastao otkako sam na neki način stavila sebe u centar - rekla je uveravajući žene da celibat može da te nauči da se osećaš prijatno i kada si sama, ali da je to i velika borba.

Uzdržavanje od intimnih odnosa, pogotovo u ovo vreme kada je sve izuzetno dostupno, a veze se nekada zasnivaju samo o tome, je teško, ali kada neko ima želju sve je moguće.

Foto: YouTube/Printscreen

Džulija Foks je odlučila da bude u celibatu

Njujorška psihoterapeutkinja Kristina Mankuzo rekla je za "Dejli mejl" da odluka o celibatu može biti povezana sa religioznim uverenjima, fokusom na karijeru ili željom da se "održi kontrola".

- Mogu često da izlaze, ali štede intimnost za nekoga sa kim grade vezu - objasnila je ona, istakavši da celibat "nije prikladan niti poželjan za sve".

- Lako je i prijatno okrenuti se se*su kao načinu za validaciju i trenutno zadovoljstvo, negovanje sposobnosti i samopouzdanja da prepoznamo sopstvenu vrednost u tome što dozvolimo nekome da nas lično upozna je mnogo teže.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Fox (@juliafox)

Odsustvo se*sa, dakle, "omogućava prostor za tu ranu fazu uzbuđenja i iščekivanja" koja prati učenje jedno o drugom.

- Onog trenutka kada intimnost dođe u igru, ona iskrivljuje nečiju sposobnost da jasno vidi. Onda ima previše intenzivnih emocija i često kada se uvedu prerano, mogu biti ruševina onoga što tek treba da se razvije. Uzdržavanje od fizičke intimnosti, može samcima dati prostor da prepoznaju šta zaista žele i što im je potrebno. Ako je neko zainteresovan za tebe, a nemaš se*s sa njim i ne javi ti se, onda pre nego kasnije shvatiš ko je i šta traži. Takođe ćete se osećati mnogo bolje znajući da toj osobi niste dali više nego što je zaslužila pre nego što ste to znali - ističe ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading