DERBI DONJEG DELA TABELE: BAK odličan na gostovanju u Kikindi!

Autor:

Sport

10.03.2024

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izabranici Petra Živkovića odigrali perfektno protiv ŽAK-a.

DERBI DONJEG DELA TABELE: BAK odličan na gostovanju u Kikindi!

Foto: Privatna arhiva Davida Manasijevskog

U okviru 17. kola Vojvođanske lige Istok ekipa ŽAK-a iz Kikinde ugostila je sastav BAK-a iz Bele Crkve, domaći tim je u ovaj meč ušao sa 12. pozicije (16 osvojenih bodova), dok su gosti bili na poslednjem mestu sa sedam bodova manje.

Republika

Pred oko 100-tinak gledaca na stadionu u Kikindi viđen je pravi takmičarski meč od prvog minuta. Gosti su stigli sa namerom da poprave utisak sa prolećne premijere, krenuli su napadački od prvog minuta, maksimalno koncentrisani i ubrzo su uspeli da stignu do vođstva.

Igrao se 16. minut kada je nakon lepe akcije BAK-a, lopta stigla do Dušana Anđelića kome je prestao lakši deo posle, da sprovede loptu u mrežu, 1:0 za tim iz Bele Crkve. Tokom prvog dela meča jak vetar pravio je probleme igračima na obe strane, pa se uglavnom igralo po zemlji.

Do odlaska na odmor beležimo po jedan žuti karton na obe strane, dok promene rezultata nije bilo. Za vreme pauze izvršena je jedna izmena u redovima domaćina, dok su gosti nastavili sa startnih 11.

Republika

Foto: FK BAK Bela Crkva

Bitan trijumf

Već na startu drugog dela meča u redovima gostiju se videla veća volja i želja za novim golom, i to se ubrzo i desilo. Igrao se 52. minut kada je mladi Dušan Jungić pogodio za dupliranje prednosti, 2:0. 

Ofanziva izabranika trenera Petra Živkovića je nastavljena, Marko Kračunjel na isteku sat vremena igre uvećao je prednost BAK-a na 3:0. To je dozvolilo Živkoviću da izvrši izmene, i da pruži igračima sa klupe priliku, što su oni odlično iskoristili.

Prvo je mladi Jovan Čolak u 68. minutu pogodio za 4:0, dok je pred sam kraj meča još jedan rezervista zatresao mrežu rivala, reč je o Miroslavu Stjepanoviću, koji je postavio konačan rezultat utakmice na 5:0 u korist BAK-a. 

ŽAK (Kikinda) - BAK (Bela Crkva) 0:5 (0:1)

ŽAK: Batančev, Baba, Almaši (od 73' Zarić), Berbakov, Malogajski (od 46' Hodik), Petrović (od 73' Radu), Utržen, Sekereš (od 69' Vrbaški), Ratko (od 82' Šanta), Labus, Lakić

BAK: Sedljak, Jožić (od 69' Jožić), Marić (od 60' Sekulović), Starović, A. Jungić, Anđelić, Kračunjel (od 65' Stjepanović), Miliković, Motorov, Simić (od 65' Čolak), D. Jungić (od 60' Vitomirov)

Petar Živković, šef stručnog štaba kluba iz Bele Crkve nakon utakmice za naš portal izjavio je:

- Zrela partija naših momaka u Kikindi, dosta trčanja, šansi i lepih akcija, što je rezultiralo pobedom i osvajanjem bodova. Čestitam rivalu na fer i korektnoj utakmici, a mojim igračima čestitam na odličnoj partiji, pokazali smo karakter i sada se okrećemo sledećem kolu u kojem ćemo uz pomoć navijača pokušati da ostvarimo novi trijumf. 

U sledećem kolu u Belu Crkvu stiže sastav Kozare iz Banatskog Velikog Sela, dok ŽAK ide na noge Jedinstvu iz Banatskog Karađorđeva.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading