GDE SU, ŠTA RADE #14: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - FK Inđija Toyo Tires!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

28.12.2023

15:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je došlo vreme da postanu redovni učesnici elitnog ranga srpskog klupskog fudbala?

GDE SU, ŠTA RADE #14: Nekadašnji superligaši u raljama niželigaškog fudbala - FK Inđija Toyo Tires!

Foto: Starsport

Dva puta su uspevali da se domognu superligaškog karavana, ali su na mapi elitnog ranga kratko egzistirali. Prema uslovima koje poseduju zeleno-beli bi morali da budu u rangu sa najboljima, a čini se da je došlo vreme da se takav iskorak i učini.

 

Na zbirnoj tabeli Superlige Srbije, na kojoj se nalazi 37 klubova, ekipa Inđije Toyo Tires zauzima četrnaestu poziciju kada su u pitanju ekipe koje su bile deo elitnog ranga, a koje su se prethodnih godina našle u raljama niželigaškog fudbala.

- Istorija kluba:

Klub iz Sremskom okruga osnovan je sada već davne 1933. godine, a kroz svoju istoriju ne neretko menjao svoje ime. U prvom periodu nosio je ime ŽAK, a zatim Železničar. Tokom 1969. godine menja ime u PIK Inđija, a šest godina kasnije, zbog sponzora menja ime u Agrounija. Od 1994. do 2001. godine klub je nosio današnji naziv, a u dvogodišnjem periodu od 2001. do 2003. godine nosio je ime Brazda kop. 

Konačno, današnji naziv dobija 14. jula 2003. godine, s tim što se mora naglasiti da je prethodnih sezona imenu kluba dodat i naziv generalnog sponzora.

Klub se uglavnom kroz istoriju takmičio u drugom, trećem i četvrtom stepenu, a prvi plasman u elitu ostvaren je u sezoni 2009/10.

Foto: Starsport

Navijači u Inđiji se nadaju povratku na veliku scenu

 

FK Inđija u Superligi Srbije:

Ekipa iz Inđije je od osamostaljenja Srbije u elitnom rangu učestvovali ukupno tri puta. Odigrali su 98 utakmica tokom kojih su zabeležili 24 pobede, 14 remija i 60 poraza uz gol količnik 84:161.

Najbolji plasman u srpskoj superligaškoj konkurenciji ostvarili su u sezoni 2019/20 kada su takmičenje okončali na četrnaestoj poziciji superligaškog karavana sa skorom od sedam pobeda, četiri remija i 19 poraza i ukupno 25 osvojenih bodova i postignutih 26, a primljenih 48 pogotka.

 

 

- Poslednje superligaško učešće:

Deo elite ekipa Inđije je poslednji put bila u sezoni 2020/21 kada su takmičenje okončali na 17. poziciji sa učinkom od deset pobeda, pet remija i 23 poraza i ukupno 35 osvojenih bodova. Postigli su 29, a primili 66 golova.

Poslednju superligašku utakmicu odigrali su 18. maja 2021. godine kada su na gostovanju u Senti poraženi od TSC-a rezultatom 2:1, a strelac poslednjeg superligaškog pogotka bio je Željko Dimitrov u 34. minutu navedenog susreta.

 

 

- FK Inđija Toyo Tires danas:

Nakon ispadanja iz elitnog ranga, fudbaleri Inđije redovni su učesnici prvoligaškog karavana, a prethodne jeseni su ostvarili sjajne rezultate kojima su najavili povratak u superligaško društvo.

Prvi deo takmičenja u okviru Prve lige Srbije, Inđija Toyo Tires je okončala na deobi druge i treće pozicije sa skorom od deset pobeda, četiri remija i šest poraza. Ostvaren je i gol količnik 22:18.

Sve navedeno daje za pravo ljubiteljima fudbala u Inđiji da se nadaju da je došlo vreme da zeleno-beli od jeseni ponovo budu deo najišeg stepena srpskog klupskog fudbala.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading