VREME JE ZA PAUZU: Turekovac u odličnoj formi zatvorio jesenji deo prvenstva!

Autor:

Sport

15.11.2023

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaostatak za liderom je samo dva boda, a isti na proleće stiže na stadion "Lotrin Gaj" u Turekovcu.

VREME JE ZA PAUZU: Turekovac u odličnoj formi zatvorio jesenji deo prvenstva!

Foto: FK Turekovac

U okviru devetog kola Gradske lige Leskovac ekipa Mladosti iz Kutleša ugostila je sastav Turekovca. Domaći tim je u ovaj meč ušao sa deobe sedme pozicije na tabeli, dok su gosti sa dva boda manje u odnosu na lidera bili na drugom mestu u ligi.

Republika

Igrali su gosti ozbiljno od prvog minuta, pozicija u samom vrhu tabele ostavila im je nadu da se na proleće bore za šampionsku titulu, i to nisu hteli da ispuste tako lako. Klasično odmeravanje snaga trajalo je uvodnih desetak minuta, a onda su gosti preuzeli posed, stvorili par prilika i na isteku 30. minuta se zatresla mreza golmana Stamenkovića. Trajče Bakterović proturio je loptu iza leđa čuvaru mreže Mladosti, 1:0 za Turekovac.

Do odlaska na odmor gosti su u par navrata mogli do uvećanja prednosti, ali im to nije pošlo za nogom. Tokom desetominutne pauze promena u sastavima nije bilo, te su oba tima istrčala na teren sa startnih 11.

Republika

Foto: FK Turekovac

Proslava kraja jesenjeg dela prvenstva

Pokušali su domaći da pokvare planove gostima, izašli su nešto otvorenije od starta nastavka, ali je postavka Turekovca bila na zaista odličnom nivou. Kontrolisali su fudbaleri trenera Aleksandra Kirova situaciju na terenu, i na isteku 70. minuta su prelomili utakmicu. Marko Nikolić duplirao je prednost svog tima, 2:0.

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nove promene rezultata nije bilo, gosti su bili na visini zadatka i uspeli su da privedu meč kraju bez većih problema. 

 

Mladost (Kutleš) - Turekovac 0:2 (0:1)

Mladost: Stamenković, M. Cvetković, Mitić, Zdravković, Kostić, M. Cvetković, Denić, Kocić, Stanković, Lazarević, Stoiljković

Turekovac: Stojanović, Osmanović, Marjanović, Stanojević, Milenković, Jovanović, M. Krstić, Cvetković, Nikolić, Bakterović, J. Krstić

Ovim trijumfom Turekovac je nastavio trku sa liderom i zimsku pauzu će provesti sa dva boda zaostatka u odnosu na trenutno prvoplasiranu ekipu Građanski 2023.

BONUS VIDEO:  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading