GAZE SVE REDOM: Azanja slavi - nakon dvogodišnje pauze vratili su se u takmičenje i odmah se okitili titulom!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.11.2023

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povratak na fudbalsku mapu Srbije obeležen je sjajnim rezultatima na zelenom tepihu.

GAZE SVE REDOM: Azanja slavi - nakon dvogodišnje pauze vratili su se u takmičenje i odmah se okitili titulom!

Foto: FK Šumadija Azanja

Od kraja XIX do polovine XX veka Azanja je važila za najveće srpsko selo koje je u jednom periodu konkurisalo i za dobijanje statusa varošice.

 

Naselje koje se nalazi na na razvođu slivova reka Jezave i Jasenice i koje je nekada brojalo gotovo 10.000 stanovnika, može se pohvaliti uzornim fudbalskim kolektivom, ekipom Šumadije iz Azanje, koje gazi desetu deceniju postojanja, a koje se nakon dve godine pauze ponovo vratilo na fudbalsku mapu Srbije na startu takmičarske 2023/24 godine i odmah zabeležilo sjajne rezultate, okitivši se titulom jesenjeg šampiona Jaseničke opštinske lige.

Prethodnog vikenda, u poslednjem takmičarskom kolu ekipa Šumadije je gostovala Budućnosti 1948 u Ratarima i na najlepši način je okončala prvi deo šampionata. Momci u zelenoj sportskoj opremi slavili su minimalnim rezultatom 1:0 čime je overena jesenja titula u polusezoni bez poraza.

Foto: FK Šumadija Azanja

Igralište jesenjeg šampiona Jaseničke opštinske lige

 

Tokom devet prvenstvenih duela, koliko je odigrano u prvom delu takmičenja, ekipa Šumadije je zabeležila sedam pobeda, dok su mečevi protiv Cerovca 2013 i Bukovca iz Mramorca okončani podelom bodova rezultatima 0:0, odnosno 1:1.

Azanjci se takođe mogu pohvaliti i fantastičnim gol koeficijentom. Ukupno su postigli 21 pogodak, dok se njihova mreža tresla svega pet puta. Najubedljiviji trijumf zabeležili su u jesenjoj premijeri kada su savladali Bačinac rezultatom 6:2.

Ekipa sada odlazi na zasluženi odmor, a na rukovodstvu kluba je da već sada započne sa pripremama koje bi narednog proleća trebale da donesu i povratak u Podunavsku okružnu ligu u kojoj su se poslednji put takmičili u sezoni 2018/19.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading