KAZNENA EKSPEDICIJA: Došli, videli, pobedili - Novobeograđani trijumfalno prošetali kroz Vračar!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

23.09.2023

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novobeograđani nastavljaju sa sjajnim partijama u aktuelnoj sezoni.

KAZNENA EKSPEDICIJA: Došli, videli, pobedili - Novobeograđani trijumfalno prošetali kroz Vračar!

Foto: FK Ušće Novi Beograd

Fudbaleri novobeogradskog Ušća na startu takmičarske 2023/24 godine u okviru beogradske grupe srpskoligaškog karavana zabeležili su tri uzastopna trijumfa, ali je ekipa početkom meseca septembra ostvarila dva neuspeha. Ipak, poraz u duelu protiv Zemuna (1:2) i remi u duelu sa komšijama sa stadiona "kraj Studenjaka" (2:2), nisu poremetili sastav koji se brzo vratio na pobednički kolosek.

Prethodnog vikenda Ušće je slavilo u duelu protiv Studentskog grada rezultatom 3:1 i u sjajnoj atmosferi su dočekali današnji meč protiv Sinđelića koji je odigran na stadionu u ulici Vojislava Ilića.

Pred oko 150 ljubitelja fudbala tokom prvih 45 minuta igre viđena je uglavnom igra između dva šesnaesterca, ali su gosti bili nešto agilniji i imali izglednije prilike za postizanje pogotka, ali su mreže Jovana Nikolića i Mihajla Vojvodića ostale mirne.

Foto: FK Ušće Novi Beograd

Tri boda sa Vračara odlaze put Novog Beograda

 

U nastavak meča obe ekipe su ušle daleko agilnije. Stvarale su se šanse pred oba gola, ali promene rezultata nije bilo sve do 73. minuta.

Neoprrezno je na ivici svog kaznenog prostora loptu rukom zahvatio Mateja Mladenović, a sudija Nikola Božović je pokazao na slobodni udarac i pored činjenice da se fudbaler crveno-belih nalazio u svom šesnaestercu. Usledili su protesti gostujućih fudbalera, ali promene odluke nije bilo.

Loptu je na samu ivicu kaznenog prostora namestio Pavle Ognjenović koji je milimetarski preciznim udarcem pored živog zida, loptu poslao u desni ugao nemoćnog golmana Nikolića.

Pokušali su momci u crveno-belojsportskoj opremi da stignu do poravnanja rezultata, ali je odbrana Novobeograđana sve njihove atake blagovremeno zaustavljala, a pitanje pobednika rešeno je pet minuta pre poslednjeg zvižduka sudije Božovića.

Prodor po levom krilu, blagovremeni i precizan centaršut po zemlji i Marku Joviću je ostao lakši deo zadatka da loptu prosledi u mrežu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FK Ušće (@fkuscenbg)

 

- Srpska liga Beograd, 7. kolo:

Sinđelić (Beograd) - Ušće (Novi Beograd) 0:2 (0:0)

Strelci: P. Ognjenović u 73. i M. Jović u 85. minutu

Stadion: FK Sinđelić

Gledalaca: 150

Sudija: Nikola Božović

Žuti kartoni: A. Savić (Sinđelić); F. Ristić (Ušće)

Sinđelić (Beograd): Nikolić, Ačanski, Obradović, Mladenović (Tošković), Savić (Đuričić), Kolarević, Vučeljić (Radlovački), Civrić (Andrić), Milisavljević, Dragojlović (Mašić), Lazić. Trener: Milan Ćulum

Ušće (Novi Beograd): Vojvodić, Mihajlović (Ognjenović), Stevanović, Ilić (Milićević), Trajković, Vukmanović, Miletić (Zvizdić), Blažić (Govedarica), Jović, Arsić, Ristić (Stojanović). Trener: Vladimir Bulatović

U narednoj takmičarskoj rundi očekuje nas veliki derbi u kojem će ekipa Ušća dočekati zemunski Teleoptik, a Sinđelić će priliku za osvajanje novih bodova tražiti na Carevoj ćupriji u duelu protiv BASK TEK-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading