"KANARINCI" ATERIRALI U LAZAREVCU: Četiri gola Kolubare dovoljna za tri boda i proboj ka vrhu tabele! (FOTO GALERIJA)

Autor: Vladimir vorih

Sport

22.09.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin trećim prvenstvenim trijumfom trasirao put ka samom vrhu tabele.

"KANARINCI" ATERIRALI U LAZAREVCU: Četiri gola Kolubare dovoljna za tri boda i proboj ka vrhu tabele! (FOTO GALERIJA)

Foto: Jelena Grlić

U Lazarevcu je odigran jedan od zanimljivijih duela 8. kola Prve lige Srbije u kojem je domaća Kolubara dočekala RFK Novi Sad 1921, a nekadašnji superligaš je zasluženo stigao i do nove "prvenstvene trojke" u takmičarskoj 2023/24 godini.

Na stadionu SRC "Kolubara u Lazarevcu" domaćin je do prednosti stigao u 28. minutu. Nakon što je golman Dejan Stanivuković ispucao loptu iz svog šesnaesterca, domaći fudbaleri su kombinovali na poziciji levog krila, lopta je stigla do Stefana Stanisavljevića koji je spretno matirao novosadskog čuvara mreže Danila Đulčića.

Ujedno je to bio i rezultat prvog poluvremena.

Na samom početku nastavka igre, domaćin duplira prednost. Nepropisno su "kanarinci" zaustavili napad Lazarevčana iskosa sa leve strane na samoj ivici šesnaesterca. Usledio je oštar centaršut po zemlji, a u buketu fudbalera najbolje se snašao Nenad Kočović i Đulčić je po drugi put morao da vadi loptu iz mreže.

 

Pitanje pobednika rešeno je u 67. minutu kada je Kolubara sa "bele tačke" stigla do trećeg pogotka, a samo pet minuta kasnije i četvrti put se tresla mreža gostiju. Pravi Evrogol postigao je Miloš Đokić fantastičnim udarcem sa više od dvadeset metara.

U 77. minutu postignut je i konačni rezultat ovog susreta. Dušan Vlalukin je iskoristio grešku poslednje linije domaćeg sastava, izašao je sam pred golmana Stanivukovića i rutinski zatresao mrežu.

 

- Prva liga Srbije, 8. kolo:

Kolubara (Lazarevac) - RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) 4:1 (1:0)

Strelci: S. Stanisavljević 28`, N. Kočović 48`, M. Filipović 67`(11.m), M. Đokić 72`; D. Vlalukin 77`

Stadion: SRC "Kolubara", Lazarevac

Gledalaca: 250

Sudija: Marko Delibašić

Žuti kartoni: M. Đokić, N. Kočović, L. Klimako Pinto (Kolubara); N. Rađen, L. Kožović (RFK Novi Sad 1921)

Kolubara (Lazarevac): Stanivuković, Klimako Pinto, Filipović (Cucin), Gulan (Cvetičanin), Janković (Živković), Kiković, Kočović, Marjanović, Milisavljević (Lončar), Stanisavljević, Đokić (Nikćević). Trener: Nenad Mijailović

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad): Đulčić, Blagojević, Čolić, Furtula (Vlalukin), Jevremović (Stojanović), Kožović, Rac, Rađen, Serdar, Tedić (Vrekić), Varga. Trener: Mirko Babić

U narednoj, devetoj takmičarskoj rundi ekipu Kolubare očekuje veliko iskušenje protiv RFK Grafičara, dok će novosadski "kanarinci" u Čelarevu dočekati sremskomitrovački Radnički.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading