DERBI SEZONE ZA OBA TIMA: Opstanak "staje u 90 minuta", situacija na tabeli nije nimalo laka!

Autor:

Sport

24.06.2023

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudar i Jedinstvo se bore za igranje okružnog ranga i sledeće sezone!

DERBI SEZONE ZA OBA TIMA: Opstanak "staje u 90 minuta", situacija na tabeli nije nimalo laka!

Foto: FK Rudar Baljevac

Sutra su na programu dueli poslednjeg kola Raške okružne lige, posle kojih ćemo dobiti odgovore na pitanje ko će sledeće sezone morati da se zadovolji igranjem u nižem rangu. 

Republika

Ekipa Rudara iz Baljevca ugostiće sastav Jedinstva 2017 iz Tutina, u meču koji je jako bitan za oba tima, imajući u vidu da se nalaze u "kombinaciji" za ispadanje, odnosno i dalje nisu matematički obezbedili opstanak.

Dugogodišnji redovni član okružnog ranga, sastav Rudara je gotovo tokom cele sezone igrao po principu toplo-hladno, pa je samim tim i pozicija na tabeli nešto lošija. Tim iz Baljevca se trenutno sa učinkom od deset trijumfa, 14 poraza i samo jednog remija nalazi na 12. poziciji na tabeli, koja trenutno vodi u niži rang. 

Gotovo svi timovi u ligi igraju "domaćinski", odnosno dosta bolje rezultate beleže na domaćem, nego na gostujućem terenu, što je slučaj i sa Rudarom koji je 19 bodova osvojio pred svojim navijačima. Na poslednjih pet mečeva na svom stadionu zabeležen je učinak od tri trijumfa i dva neuspeha.

Republika

Foto: FK Jedinstvo 2017 Tutin

Najavni poster

Nedeljni gost na stadionu u Baljevcu je mladi sportski kolektiv iz Tutina, koji je od 2017. godine, od kad je osnovan, uspeo da u dve uzastopne sezone osvoji šampionski pehar i da se izbori za promociju u viši rang. Trenutno sastav Jedinstva sa bodvnim saldom na koti 33 drži osmo mesto u ligi, i pored toga što se nalazi gotovo na sredini tabele, opstanak i dalje nije obezbeđen.

Ekipa Jedinstva je sa gostovanja ove sezone donela samo sedam bodova, koji su osvojeni "uz pomoć" dva trijumfa i jednog remija. Na poslednjih pet gostujućih mečeva, tim iz Tutina  ima samo jedan trijumf, dok su u četiri navrata dolazili "kući" praznih šaka.

Iz redova Jedinstva su povodom poslednjeg kola za ovu sezonu poručili:

- Nažalost, posle premija prošle nedelje cela sezona staje nam u 90 minuta, baš kao i našem nedeljnom rivalu. Njima je trijumf preko potreban kako bi opstali u ligi, a u sličnoj situaciji se nalazi i naš tim. Iskreno se nadamo opstanku naših momaka u ovom rangu takmičenja, posle dosta turbulente polusezone i dosta povređenih igrača tokom iste. Pozivamo sve naše prijatelje da daju podršku momcima iz svoje čaršije u nedelju.

Prvi duel ova dva tima, igran u Tutinu završen je pobedom Jedinstva rezultatom 6:2.

Rudar (Baljevac) - Jedinstvo 2017 (Tutin)

Nedelja, 25. jun od 18 časova

Stadion u Baljevcu

BONUS VIDEO: 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading