"DŽEKPOT" ZA ŠUMADIJU: Mladost i iskustvo u jednom igraču, stigao je prvi novajlija u Šopiću!

Autor:

Sport

24.06.2023

09:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mečevi u Srpskoj ligi i zoni su svakako veliko iskustvo za fudbalera.

"DŽEKPOT" ZA ŠUMADIJU: Mladost i iskustvo u jednom igraču, stigao je prvi novajlija u Šopiću!

Foto: FK Šumadija Šopić

Vremena za odmor ukoliko ste član uprave kluba nema, svi intenzivno rade na pronalasku fudbalera za jačanje igračkog kadra.

Republika

Sastav Šumadije iz Šopića u proteklih deset godina pretežno se takmiči u Prvoj beogradskoj ligi, izuzev dve sezone, tačnije od 2019. do 2021. godine kada su bili članovi Beogradske zone. U nedavno završenoj takmičarskoj godini, ekipa je sa 36 osvojenih bodova završila takmičenja na šestoj poziciji u ligi.

Promenja forma tokom cele sezone dovela je Šumadiju do sredine tabele, imajući u vidu da su povratničku godinu u beogradskoj ligi završili tik iznad zone ispadanja, jasno je viđen određeni napredak. 

Uprava kluba se odmah po završetku sezone bacila na pronalazak igrača kojim bi ojačala igrački kadar za sledeću sezonu, a ovih dana je promovisan i prvi novajlija u Šopiću. Rastko Sofrenić (20) će u predstojećem periodu braniti boje Šumadije.

Republika

Foto: FK Šumadija Šopić

Rastko Sofrenić

Reč je o veznom igraču koji je jako mlad, ali iza sebe ima zavidno iskustvo igranja i u jačim rangovima. Proteklih godinu dana proveo je u redovima Šušnjara u zoni, dok je nastupao i u Srpskoj ligi u ekipi TEK Sloga. Prve fudbalske korake napravio je u Kolubari, a aktivan je i na parketu gde nosi dres KMF Paleža.

Uprava kluba je uvidela da je veznom redu potrebna "sveža krv", a sa igračem kakav je Sofrenić će to sigurno dobiti. I pored "samo" 20 godina, Rastko već ima u svom CV-iju iskustvo iz jačih sredina i rangova, i sigurno će odmah dosta doprineti Šumadiji na terenu. Prošlu sezonu u Beogradskoj zoni sa ekipom Šušnjara završio je na visokoj trećoj poziciji na tabeli.

BONUS VIDEO: 

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading