POJAČANJE IZ INOSTRANSTVA: Jedan od najboljih golmana u okrugu se vraća posle 18 meseci!

Autor:

Sport

23.06.2023

19:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prva akvizicija za sledeću sezonu, i to kakva!

POJAČANJE IZ INOSTRANSTVA: Jedan od najboljih golmana u okrugu se vraća posle 18 meseci!

Foto: Privatna arhiva Nemanje Radića

Tim iz Petkovice je "spasio živu glavu" u nedavno završenoj sezoni zahvaljujući samo jednom bodu više u odnosu na sastav koji je prvi ispod crte zone ispadanja.

Republika

Sastav Cera je u poslednjih deset godina od opštinske lige stigao do zonskog ranga takmičenja, trenutno ekipa igra svoju drugu sezonu u Kolubarsko-mačvanskoj zoni. Tim iz Petkovice je zimsku pauzu proveo u zoni ispadanja, jer je tokom jeseni osvojio 11 bodova, što je bilo dovoljno za 11. mesto u ligi.

Nešto bolji rezultati u toku prolećnog dela prvenstva su doveli ekipu tik iznad zone ispadanja, pa će se Cer i sledeće sezone takmičiti u zonskom rangu. Kada se pogleda broj primljenih golova na 24 ligaška meča, može se videti da su jedino golmani, sada već nižih rangova takmičenja više puta kapitulirali. 

Uprava kluba je odmah po završetku sezonu krenula u potragu za igračima koji će ojačati igrački kadar, a prvo je "osvežena" pozicija golmana. Nemanja Radić (28) se posle godinu i po dana provedenih u inostranstvu vraća u Petkovicu, odakle je i otišao van Srbije.

Reč je o jednom od boljih golmana u regionu, u prethodnom mandatu u redovima ekipe Cer je pružao fenomenalne partije, gde je ostavio odličan utisak, baš kao i tokom cele karijere na svim mestima gde je bio "jedinica". Radić je prethodnio godinu i po dana branio boje SKG Walldorfa u šestom rangu nemačkog fudbala, u našoj zemlji bio je na golu šabačke Mačve i Borca, Mladosti iz Prnjavora, Borca iz Lešnice, Mačve iz Bogatića i Vidojevice.

Nemanja će sada započeti drugi mandat u redovima Cera, 18 meseci nije dug period, Radić je dobro upoznat sa uslovima kako u klubu, tako i okolo njega, i sigurno će dosta značiti ekipi u novoj sezoni, posebno zbog nešto većeg broja primljenih golova u nedavno završenoj takmičarskoj godini.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading