SLOGA USTUPA SVOJE MESTO U LIGI: Odluka koja sigurno nije bila laka, ali je situacija takva!

Autor:

Sport

23.06.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U priču su uključena tri kluba, veruje se da će svi iz ovoga izvući ono najbolje.

SLOGA USTUPA SVOJE MESTO U LIGI: Odluka koja sigurno nije bila laka, ali je situacija takva!

Foto: FK Sloga Erdevik

Odluka svakako nije bila laka, ali se misli na budućnost kluba i to bi trebao da bude potez koji će stabilizovati sportski kolektiv.

Republika

Sloga iz Erdevika dugogodišnji je član Vojvođanske lige Jug, klub se u proteklom periodu uglavnom takmičio u zonskom rangu takmičenja, sa ambicijama da se ostvari plasman i u srpskoligaško društvo, ali iste nisu ostvarene.

Tim Sloge je tokom nedavno završene sezone osvojio 48 bodova, što je bilo dovoljno za šestu poziciju na vojvođanskom jugu, tokom zimske pauze ekipa je zaostajala četiri boda u odnosu na lidersko mesto, ali je tokom proleća doživela pad na tabeli.

Više od 25 godina glavni sponzor fudbala u Erdeviku bila je firma Yonex iz Sremske Mitrovice, koja je u vlasništvu porodice Đorđević. Tokom tog perioda bilo je uspona i padova, ekipa je napredovala na rezultatskom planu, ostvaren je i plasman u viši rang takmičenja. Jednim delom, sigurno ostaje žal što se nije izborio plasman u Srpsku ligu, ali šta je, tu je. Odlukom porodice Đorđević, ulaganja u narednom periodu u Slogu će biti u nešto manjem obimu, pa je samim tim klub odlučio na nimalo lak potez.

Sloga je sklopila sporazum o saradnji sa kolektivom Radničkog iz Šida, i dogovoreno je da oni umesto njih zauzmu mesto u ligi, imajući u vidu da je tim iz Šida zbog lošeg plasmana sezonu završio na poziciju koja vodi u niži rang takmičenja.

Republika

Foto: FK Sloga Erdevik

Stadion Sloge

Tim Sloge će se sledeće sezone takmičiti u Međuopštinskoj ligi Srem (grupa Zapad), a povodom najnovijih dešavanja za "Kopernikus RTV Šid" u telefonskom razgovoru oglasio se dugogodišnji predsednik i glavni sponzor kluba, Negovan Đorđević.

- Vesti koje dolaze su tačne, dogovorena je saradnja sa Radničkim iz Šida. Dva ključna momenta koja su uticala na ovaj potez, Dejan Raičević, jedini Erdevičanin je na kraju sezone poručio da više nije u mogućnosti da igra aktuelni rang takmičenja, zbog obaveza, i tom prilikom smo ostali bez jedinog igrača iz Erdevika. Drugi faktor su takođe troškovi oko igranja lige u kojoj smo bili, pa smo samim tim odlučili "naše mesto" ekipi Radničkog - započeo je Đorđević.

O daljim planovima rekao je:

- Radnički će zauzeti naše mesto u Vojvođanskoj ligi, dok će se Sloga takmičiti u Međuopštinskoj ligi, odnosno šestom rangu takmičenja, gde ćemo za kostur tima imati Erdevik 2017, tim koji se već takmiči u tom rangu takmičenja, ali ćemo sada klub imenovati kao Sloga 1919. Mislim da smo napravili jedan jako dobar dogovor, Radnički kao veliki klub, svakako zaslužuje da igra barem zonu, i ja verujem da će se sada pokazati u daleko boljem svetlu i da će sledeće sezone imati jako značajniju ulogu - na kraju razgovora poručio je predsednik Sloge iz Erdevika.

Videćemo u predstojećem periodu kako će ova odluka uticati na sva tri kluba koja su uključena u istu, Radnički rezultatima nije uspeo da izbori opstanak, ali će sada ipat ostati član zonskog ranga takmičenja. Ukoliko tim iz Šida želi sledeće sezone da bude u dosta boljoj poziciji, predstoje mu ogromne promene na svim poljima.

BONUS VIDEO: 

 

 


 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Soća

20.08.2023 01:14

Ni jedan igrač iz Erdevika nije igrao u timu. Dok je bilo lakih para klub služio za puvanje sponzoru, a kad je pljeskavica otišla na 400 dinara i kad se pokvario kombi, pokunjio se i podvio rep, a klub slavne tradicije odveo u VI (beton) ligu, što nikome pre njega nije uspelo, čak ni NDH. Sramota nad sramotama.

Mrsojko

20.08.2023 18:40

@Soća - Tako to moj Soćo bude kad ćorav progleda, do juče nije imao gaće na guzici, išao na poso autostopom, pa počne da glumi erdevičkog Bila Gejtsa. Ali jednoga dana sazna od blagajnika da je upao u ...na, pa Sloga završi u beton ligi. Važno je samo da on više neće ići ponovo autostopom. Bar se nadam.

Živan

21.08.2023 11:03

Što se naš lokalni Bili Gejts us..o za sve pare, to je njegov lični problem. Mene boli što je našu voljenu Slogu vratio u srednji vek, mrtav ladan. Od početka se znalo da će ova tužna priča tako da se završi. Dali se "sponzor" bar malo srami svoga srama?

Rada

21.08.2023 15:01

E moj Negovane i put do pakla popločan je dobrim namerama. Bolje da si onaj bazen vratio selu i sredio ga, da ima omladina gde da se okuplja i da se druži. Po dobru bi te pamtili.