BARAŽ "POGURAO" BORAC U VIŠI RANG: Sakuljani slave trijumf Budućnosti u revanšu za PFL!

Autor:

Sport

23.06.2023

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neplanirano, ali potpuno zasluženo.

BARAŽ "POGURAO" BORAC U VIŠI RANG: Sakuljani slave trijumf Budućnosti u revanšu za PFL!

Foto: FK Borac Sakule

Potpuno neplanirano, ali se situacija tako pogodila da je rezultat baraža višeg ranga uticao na plasman i u nižem. 

Republika

U Sakulama je prošle sezone nakon osvajanja osmog mesta u Srpskoj ligi Vojvodina klub odlučio da sa takmiečenjem krene od nule, i da od opštinskog ranga krene sa građanjem ekipe. Borac je na zimsku pauzu otišao sa titulom jesenjeg prvaka Opštinske lige Pančevo-Kovin-Kovačica-Opovo, ali je sa dva "kiksa" tokom proleća ipak takmičarsku godinu završio na drugom mestu, sa četiri boda zaostatka za šampionom.

Jedini tim koji je uspeo da ostavi Sakuljane bez bodova, jeste šampion, Tempo iz Sefkerina koji ih je u jednom od odlučujućih mečeva za titulu savladao pred svojom publikom rezultatom 7:2. Drugi "kiks" tokom nastavka prvenstva napravljen je na gostovanju Voje Gačić kada je meč završen bez golova.

Juče je u Banatskom Brestovcu odigran revanš meč za plasman u PFL Pančevo, gde je slavila ekipa Budućnosti, i time je izborila plasman u viši rang. Novi član Područne lige je bio učesnik Druge južnobanatske lige grupa "Zapad" i time je oslobodio jedno mesto za tim iz nižeg ranga.

Republika

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Trijumf Budućnosti se slavi i u Sakulama

Borac iz Sakula je zbog ishoda baraža za PFL stigao do plasmana u viši rang, i pored toga što je sezonu završio na drugoj poziciji na tabeli. Pomalo neplanirano je ekipa završila u višem rangu, ali se po mnogim komentarima može potvrditi da je zasluženo.

Sada upravi kluba predstoji period priprema, igrački kadar će sigurno na pojedinim pozicijama biti ojačan, jer jači rang, iziskuje i dosta "jače" fudbalere. Pozicija trenera ne bi trebalo da se dovodi u pitanje, Nenad Rosulj je stigao kao dugoročno rešenje.

BONUS VIDEO: 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading