TRIJUMF VREDAN PLASMANA U VIŠI RANG: Budućnost se posle tačno jedne decenije vraća u PFL!

Autor:

Sport

23.06.2023

12:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastav Banatula će i sledeće sezone igrati u Južnobanatskoj "segundi".

TRIJUMF VREDAN PLASMANA U VIŠI RANG: Budućnost se posle tačno jedne decenije vraća u PFL!

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Revanš meč baraža za popunu PFL-a Pančevo odigran je juče u Banatskom Brestovcu gde je ekipa Budućnosti ugostila sastav Banatula (Lokve), prvi duel ova dva tima završen je rezultatom 2:2.

Republika

Od prvog minuta meča vodila se otvorena igra sa dosta duela i prilika za gol. Remi iz prvog susreta je ekipama "stavio do znanja" da će samo ofanzivnom i napadačkom igrom stići do plasmana u viši rang.

Prvi gol viđen je na isteku pola sata igre, kada su se radovali domaći igrači i navijači. Marko Stanojković je uputio centaršut u kazneni prostor Banatula, tamo se najbolje snašao Strahinja Jovanović, koji glavom matira golmana Todorovića, 1:0.

Do odlaska na odmor publika je imala prilike da vidi još par šansi na obe strane, ali su domaći uspeli da sačuvaju prednost od jednog gola.

Za vreme desetominutne pauze izvršena je jedna izmena, trener gostiju je odlučio da na teren pošalje Branislava Đapa umesto Sameta Beriše.

Posle samo osam minuta igre u nastavku na semaforu je došlo do nove promene rezultata. Marko Stanojković je opet prošao po levoj strani, ovoga puta je uposlio Nikolu Vranića koji je u padu poslao loptu u mrežu, 2:0.

 

 

Nisu se predavali gosti, krenuli su na sve ili ništa i to im se ubrzo isplatilo. Na isteku 63. minuta igre Dario Kornja je iz slobodnog udarca poslao loptu u mrežu, 2:1.

Krenuli su treneri sa izmenama na obe strane, do kraja meča je ostalo nekih 20-tak minuta, pa su sveži igrači u polju bili preko potrebni. Uvođenje Nemanje Uskokovića se ispostavio kao odličan potez domaćeg šefa stručnog štaba.

Uskoković je u 71. minutu pogodio za uvećanje prednosti Budućnosti, 3:1. Samo minut kasnije mladi Nemanja Stanojković je zbog drugog žutog kartona morao ranije put svlačionice, pa su domaći ostali sa 10 igrača u polju.

Pokušavali su gosti da iskoriste brojčanu nadmoć, vremena je bilo da se stigne do remija, pa čak i do potpunog preokreta, ali su do poslednjeg sudijskog zvižduka uspeli da samo prepolove svoj zaostatak.

Na isteku 90. minuta, rezervista Slobodan Tarabuk, koji je ušao pre samo par trenutaka, je savladao golmana Milutinovića za konačnih 3:2 za domaćina.

Budućnost (Banatski Brestovac) - Banatul (Lokve) 3:2 (1:0)

Budućnost: Milutinović, Pantić, Stanišić, Mi. Stanojković (od 63' Uskoković), N. Stanojković, Dinić (od 53' M. Brajović), Ma. S Stanojković, N. Brajović (od 71' Jovanov), Vranić, Jovanović, Guran

Banatul: Todorović, Beriša (od 46' Đapa), Lotrean, Ardeljan, Getejanc, Vinka, Aleksić, Anđelković  (od 89' Tarbuk), Borković, George (od 75' Butković), Kornja

Ovim trijumfom ekipa Budućnost je ukupnim rezultatom 5:4 izborila plasman u Područnu fudbalsku ligu Pančeva, u koju se vraća posle deset godina, treba napomenuti da je ovo timu iz Banatskog Brestovca druga uzastopna promocija u viši rang.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading