PRVI MEČ BARAŽA OPRAVDAO OČEKIVANJA: Remi nije nikome po volji, lopta se sada "seli" u Banatski Brestovac!

Autor:

Sport

19.06.2023

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Banatul i Budućnost u četvrtak odlučuju ko će u viši rang.

PRVI MEČ BARAŽA OPRAVDAO OČEKIVANJA: Remi nije nikome po volji, lopta se sada "seli" u Banatski Brestovac!

Foto: FK Budućnost Banatski Brestovac

Juče je odigran baraž meč za popunu PFL-a Pančevo na stadionu "Banatul Lokve" u kojem je istoimena ekipa ugostila sastav Budućnosti iz Banatskog Brestovca. 

Republika

Domaćin susreta je u grupi "Istok" drugu poziciju osvojio sa 63 osvojenih bodova, devet manje u odnosu na lidera, dok je ekipa Budućnosti "na Zapadu" pored svog imena imala 61 bod, pet više imao je šampion. Pobednik dvomeča između ova dva sastava će obezbediti plasman u viši rang.

U uvodnih pola sata meča vodila se ravnopravna igra, prvu ozbiljniju priliku imao je Miloš Stanojković, igrač Budućnosti, čiji je udarac završio na stativi.

Najozbiljniju priliku za postizanje pogotka imali su gosti u 36. minutu, i istu su uspešno realizovali. Dobra akcija igrača Budućnosti, lopta je stigla do Marka Stanojkovića koji je na radost gostujućih igrača i navijača šalje u mrežu, 1:0 za Budućnost.

Do odlaska na odmor promene rezultata nije bilo, igrači oba tima su igrali fer i korektno, sudijska beležnica za kartone je posle prvih 45 minuta ostala prazna.

Za vreme pauze u redovima domaćina izvršena je jedna izmena, i to je izgleda donelo određene promene u igri i taktici. Od starta nastavka dosta bolja igra igrača Banatula rezultirala je da posle deset minuta igre stignu do izjednačenja.

Kristian Getejanc je u 56. minutu savladao golmana Milutinovića, 1:1. Nisu se tu zaustavili domaći igrači, velika želja da se dođe do vođstva rezultirala je novim golom u mreži Budućnosti.

Dario Kornja, rezervista koji je na teren ušao u 59. minutu je sedam minuta kasnije naterao domaće navijače na slavlje, 2:1 za Banatul, totalni preokret na meču. 

Nakon preokreta protivnika, u redovima gostujućeg tima su izvršene dve promene u sastavu. Nisu se predavali igrači Budućnosti, "pojurili" su barem remi kako bi sa povoljnim rezultatom baraž doveli na svoj teren.

U poslednjim trenucima meča mladi Nemanja Stanojković nakon prodora u kaznenom prostoru domaćina biva oboren, glavni sudija Marković pokazuje na belu tačku.

Preuzeo je odgovornost Stanojković na sebe, namestio je loptu na 11 metara od golmana Todorovića, i istu je poslao u mrežu, 2:2.

Banatul (Lokve) - Budućnost (Banatski Brestovac) 2:2 (0:1)

Banatul: Todorović, Beriša (od 46' Buja), Đapa, Lotrean, Ardeljan, Getejanc (od 87' Tarbuk), Vinka, Aleksić (od 59' Kornja), Anđelković, Borković, George

Budućnost: Milutinović, Pantić, Stanišić, Mi. Stanojković, N. Stanojković, Dinić (od 69' M. Brajović), Ma. Stanojković, N. Brajović (od 69' Jovanov), Vranić, Jovanović, Guran

Iz redova Budućnosti su posle meča izjavili:

- Prava baraž utakmica, puna neizvesnosti, verujemo da će veliki broj ljubitelja Južnobanatskog fudbala doći i u četvrtak. Hvala svim navijačima koji su u velikom broju došli da daju vetar u leđa momcima. Prvo poluvreme je gotovo, sledi drugu na našem terenu. 

Odlučujući duel za plasman u viši rang igra se u četvrtak u Banatskom Brestovcu gde će opet ova dva sastava odmeriti snage, početak meča zakazan je za 17 časova i 30 minuta.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading