ŽELJKO OSTAJE BEZ IGRAČA OD NAJVEĆEG POVERENJA: Šta će reći grobari - došlo je vreme da svako krene svojim putem!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.04.2024

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve što je lepo ima kraj.

ŽELJKO OSTAJE BEZ IGRAČA OD NAJVEĆEG POVERENJA: Šta će reći grobari - došlo je vreme da svako krene svojim putem!?

Foto: Starsport

Subota 27. april donela je veliko zadovoljstvo kod svih kojima su crno-bele boje na srcu, s obzirom da je obelodanjeno da će najtrofejniji evropski trener, Željko Obradović i u naredne dve sezone sedeti na klupi crno-belih, ali najnovije informacije koje se mogu čuti, izazivaju nemir kod grobara.

Naime, kako prenosi "Mondo", Partizan bi u narednu sezonu mogao da uđe bez jednog od svojih najvažnijih karika, Alekse Avramovića.

- Avramović bi mogao da napusti Partizan sledeće sezone. Ima ugovor na još godinu dana, ali bi sudbina mogla da ga pošalje na drugu destinaciju. On je jedan od stubova Željkovog tima, posebno po odbrambenim veštinama i to bi moglo da bude korisno mnogim klubovima na najvišem nivou - navodi se u tekstu Oracija Kaušija, koji prenosi "Mondo".

Dvadesetdevetogodišnji plej je u redove Partizana stigao 2021. godine iz madridskog Estudijantesa. U prethodne dve sezone u crno-belom dresu je osvojio titulu u regionalnoj ABA ligi, a prethodnog leta je bio jedna od uzdanica selektora Svetislava Pešića na putu košarkaške reprezentacije Srbije do srebrnog odličja na Svetskom prvenstvu.

Foto: Starsport

Avramović napušta crno-bele?

 

- Aleksa Avramović:

Datum rođenja: 25. oktobar 1994. godine

Mesto rođenja: Čačak

Igračka karijera: Mladost (Čačak), Borac (Čačak), OKK Beograd (Beograd), Vareze (Italija), Unikaha (Španija), Estudijantes (Španija), Partizan (Beograd)

Pouzdani plej je ove sezone u Evroligi beležio učinak od 10,2 poena, 1,8 asistencija i 1,8 skokova po meču, dok u ABA ligi prosečno ostvaruje po 10,3 poena, 2,9 asistencija i 2,1 skokova.

Pred košarkašima Partizana je polufinalna serija regionalne ABA lige protiv podgoričke Budućnosti, a svi se nadaju kasnijem učešću i u velikom finalu, nakon čega će crno-beli učestvovati i u završnici domaćeg šampionata u kojem titulu čekaju punu deceniju. Poslednja je osvojena u sezoni 2013/14.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading