NA KORAK DO CILJA: Ekipa Omladinca posle preokreta do nova tri boda!

Autor:

Sport

09.05.2023

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampanjac je već na hlađenju, prva prilika za otvaranje je predstojećeg vikenda!

NA KORAK DO CILJA: Ekipa Omladinca posle preokreta do nova tri boda!

Foto: FK Omladinac Bogatić

U okviru 13. kola Opštinske lige Bogatić ekipa Gorki Glušci ugostila je sastav Omladinca iz Bogatića, oba dosadašnja duela ovih timova dobio je današnji gost.

Republika

Omladinac iz Bogatića je u ovaj duel ušao sa liderske pozicije i sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani tim, dok je satav Gorki sa 19 bodova bio na trećem mestu.

Po veoma teškom vremenu za igru viđena je tvrda, prva prvenstvena utakmica sa dosta tenzija i čarki.

Već u uvodnim trenucima dobru priliku imali su gosti, ali je udarac Gišića posle prodora po levoj strani bio neprecizan. 

Ubrzo posle toga Nikola Jokić je pobegao odbrani Gorkog, izašao je sam pred golmana Nedeljkovića, ali je zaustavljen prekršajem. Iz istog je šutirao Maksimović, ali lopta nije završila u mreži.

Sredinom prvog dela igre, domaći igrači su iz prvog ozbiljnijeg napada izborili korner. Posle udarca iz ugla Miloša Uglješića, najbolje se snašao na drugoj stativi Aleksandar Vasić, koji glavom šalje loptu u mrežu, 1:0 za Gorkog. 

Pretili su gosti opet preko Jokića, ali promene rezultata nije bilo sve do pred sam kraj prvog dela igre. Nakon gužve u kaznenom prostoru domaćina, jedan od igrača Gorkog je loptu zaustavio rukom što glavnom sudiji, Veseliću nije promaklo. 

U 44. minutu je dosuđen kazneni udarac sa 11 metara u korist Omladinca, siguran realizator bio je Marko Ulardžić, 1:1.

Posle desetominutne pauze situacija na terenu se nije u mnogome promenila.

Pretili su gosti preko Maksimovića iz slobodnog udarca, dko su na drugoj strani domaći preko Vasiljevića imali odličnu priliku koja nije iskorišćena.

U 64. minutu nakon koškanja između Jokića i Sakića, oba igrača su upisana u koloni žutih kartona.  

Kako je meč ulazio polako u završnicu, mnogi su mislili da će se se isti završiti podelom bodova, ali izgleda da se igrači Omladinca nisu mogli pomiriti sa tim.

U 80. minutu Jokić je odlično dodao do Pantića po desnoj strani, on probija i vraća loptu na drugu stativu gde je iskusni Mirko Đukić smešta u mrežu, ovo je Đukićev 20. gol u sezoni, 2:1 Za Omladinac. 

Do kraja utakmice viđena je po jedna ozbiljna prilika na obe strane, ali je rezultat ostao nepromenjen. 

Gorki Glušci - Omladinac (Bogatić) 1:2 (1:1)

Gorki: Nedeljković, Mišković, M. Uglješić, Vasiljević, Lovčević, Sakić, S. Uglješić, Bjelić, Vasić, Budimirović, Simić

Omladinac: Dukić, Martinović, Daničić, Maksimović, Vujić, Ulardžić, Gišić, Đukić, Jokić, Čolić, Jović

Novim trijumfom ekipa Omladinca je stigla na korak do višeg ranga, u poslednja dva kola prvenstva timu iz Bogatića su potrebna samo tri boda kako bi i matematički osigurao šampionsku titulu.

U sledećem kolu Omladinac dočekuje Mladost (Očage), dok sastav Gorkog gostuje drugoplasiranom Napretku sa Banovog Polja.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading