POBEDA NAD LIDEROM ZA POTVRDU NAJUSPEŠNIJE SEZONE U ISTORIJI KLUBA: Ašanja ovakav meč nije videla u poslednjih 20 godina! (FOTO)

Autor:

Sport

09.05.2023

10:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svaka čast igračima Kamenog i Poleta na svemu prikazanom!

POBEDA NAD LIDEROM ZA POTVRDU NAJUSPEŠNIJE SEZONE U ISTORIJI KLUBA: Ašanja ovakav meč nije videla u poslednjih 20 godina! (FOTO)

Foto: FK Kameni Ašanja

U okviru 22. kola Međuopštinske lige Srem (grupa Istok) odigran je derbi susret između ekipa Kameni iz Ašanje i Poleta (Novi Karlovci), prvi duel ova dva tima završen je pobedom tadašnjeg domaćina rezultatom 2:0.

Republika

Domaćin susreta je u ovaj meč ušao sa 39 osvojenih bodova, što je bilo dovoljno za treću poziciju na tabeli, dok je ekipa Poleta sa 15 bodova viša držala prvo mesto.

Prvo poluvreme derbi meča proteklo je u nešto boljoj igri domaćeg tima. Stvarali su prilike igrači Kamenog pred golom Blagojevića, ali je njegova mreža ostala netaknuta.

Najbolju šansu za vođstvo domaći tim imao je preko Džanovića i Sali, ali se prvo poluvreme završilo bez golova na obe strane.

Dosta bolje od samog starta drugog dela zaigrali su gosti i ubrzo su stvorili dve odlične prilike.

Prvo je udarac Savića završio iza leđa golmana domaćih Bantića, ali je stativa bila saveznik timu iz Ašanje, 0:0.

Nekoliko trenutaka kasnije Dalibor Marković, napadač Poleta je izašao jedan na jedan sa golmanom domaćih, ali je Bantić bio na visini zadatka.

Trener domaćih, Madacki je posle ozbiljnih prilika pred golom njegovog tima izvršio, ispostaviće se na kraju dve ključne uzmene, u igru je uvej Čavića i Asanija.

U 74. minutu akcija rezervista u redovima domaćina, Asani šalje odličan centaršut sa desne strane, koji stiže do lukavog baneta Čavića, on probija odbranu protivnika i postiže gol za veliku radost mnogobrojnih navijača Kamenog, 1:0. 

Radost domaćih navijača i igrača je kratko trajala, samo tri minuta kasnije viđen je po mnogima najlepši potez na utakmici. Štoper gostiju, Dejan Lazić je namestio loptu za slobodan udarac sa nekih 25 metara, u stilu legende Siniše Mihajlovića polao je udarac preko živog zida u same rašlje, 1:1.

Konačan rezultat meča postavljen je u 86. minutu kada je jedan od odbrambenih igrača gostiju oborio Džanovića u kaznenom prostoru, sudija Srđan Kavgić je pokazao na belu tačku.

Odgovornost je preuzeo faulirani Denis Džanović, poslao je loptu po zemlji u levi donji ugao golmana Blagojevića za konačnih 2:1 u korist Kamenog iz Ašanje. 

Kameni (Ašanja) - Polet (Novi Karlovci) 2:1 (0:0)

Kameni: Bantić, Pilipović, Vujčić, Radovanović (od 69' Milutinović), Vasić (od 65' Asani), Sali (od 65' Vukašinović), Vudragović (od 65' Čavić), Bežanović (od 85' Straživuk), Knežević, Džanović, Jovanović

Polet: Blagojević, Šarović, Mitrović, Nikolić, Savić, Jović, Nović, Nestorović, Đorđević, Marković, Lazić

Iz redova domaćina su posle utakmice poručili:

- Ovom prilikom želimo da pohvalimo sve aktere utakmice počevši od igrača oba tima koji su tokom svih 90 minuta igrali fer i korektno, rukovodice klubova, redarsku službu, sudije i delegata. Naravno i sve navijače koji su doprineli da ovaj meč ostane upamćen kao jedan od najboljih koji smo gledali u poslednjih 20 godina na našem stadionu. Poletu želimo sve najbolje u nastavku sezone i čestitamo unapred plasman u Sremsku ligu. 

Sledeće nedelje ekipa Kameni dočekuje sastav Ljukova, dok Polet igra pred svojim navijačima protiv tima Rudar iz Vrdnika.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading