KANARINCI VISOKO LETE: Živković torpedovao crveno-bele! (VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

03.03.2023

07:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekompletna 21. runda prvoligaškog karavana je okončana.

KANARINCI VISOKO LETE: Živković torpedovao crveno-bele! (VIDEO)

Foto: RFK Novi Sad 1921

U jednom od derbija 21. kola Prve lige Srbije na stadionu u Čelarevu sastale su se ekipe koje su u prolečni deo šampionata ušle sa velikim ambicijama. Prema svemu viđenom na terenu tokom 90 minuta igre RFK Novi Sad 1921 zasluženo je stigao do novih bodova, dok će sa druge strane Jedinstvo sa Uba ključne korake za plasman u plej-of fazu drugog stepena srpskog klupskog takmičenja, morati da potraži na nekon drugom mestu.

 

Popularni novosadski "kanarinci" na startu drugog dela šampionata u "brišućem letu" prošli su kroz Kruševac gde su sa ubedljivih 3:0 savladali ekipu Trayala, a ovoga puta pred pulenima trenera Branka Žigića oružje su položili i crveno-beli sa Uba.

Od samog starta meča Novosađani su preuzeli potpunu inicijativu na terenu, ali i crveno-beli su uglavnom kroz kontra napade pokušavali da ugroze golmana Vladana Elesina. Tražili su gosti i jedanaesterac u uvodnim trenucima meča zbog navodnog igrana rukom defanzivca Novosađana u vom šesnaestercu, ali je pištaljka sudije Ivana Stamenkovića ostala u tom momentu nema.

Domaćin do prednosti stiže u 26. minutu. Izborili su se "kanarinci" za jednu loptu na sredini terena. Ona je stigla do Kristijana Živkovića koji je prodro po desnom krilu, varkom iz igre izbacio defanzivca gostiju, a zatim preciznim udarcem po zemlji, loptu smestio u levi donji ugao golmana Ivana Jovanovića.

Pitanje pobednika verovatno je bilo rešeno u 40. minutu susreta kada je Mirko Andrić zbog prekršaja nad strelcem pogotka, zaradio drugu javnu opomenu i već u tom momentu morao je da napusti igru ostavivši svoje saigrače u brojčanom deficitu na terenu.

 

 

Prema očekivanju, u nastavku meča domaćin je atakovao ka golu Ubljana, a pitanje pobednika rešeno je u 76. minutu. Ponovo su gosti izgubili loptu na sredini terena, usledila je brza razmena pasova. Lopta je stigla do Kristijana Živkovića koji je prevario čuvara, loptu namestio na desnu nogu i uputio je udarac sa 17, 18 metara po zemlji, a lopta je okrznula stativu i završila u mreži za ispostaviće se konačnih 2:0.

Ovom pobedom RFK Novi Sad 1921 je nastavio sa uspešnim ostvarenjima na startu prolečnog dela šampionata. U prva dva meča zabeležili su isto toliko pobeda uz gol koeficijent 5:0. Popularni "kanarinci" trenutno imaju 34 osvojna boda i nalaze se na deobi četvrte i pete pozicije prvoligaškog karavana sa ekipom Inđije Toyo Tires.

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Jedinstvo (Ub) 2:0 (1:0)

Stadion: FK ČSK Pivara, Čelarevo

Strelac: K. Živković 26`, 76`

Žuti kartoni: O. Mažić, P. L. Klimako (RFK Novi Sad 1921); K. Bošković, M. Andrić (Jedinstvo)

Crveni karton: M. Andrić (Jedinstvo)

RFK Novi Sad 1921: Elesin, Radivojević, V. Balabanović, Mladenović (Serdar), Klimako, Kokir (Milosavljev), Milošević, Živković (Vlalukin), Jovanović (Regan), Jokić, Mažić (Blagojević).

Jedinstvo: Jovanović, Avrić (Rajović), Milanović, Doderović, Marković, Milićević, Bošković, Denić (Riznić), Andrić, Miladinović (Adamović), Ibrahimi (Stevančević). 

U narednom 22. kolu Novosađani gostuju u Beogradu ekipi RFK Grafičara i biće to veliki ispit za ekipu trenera Žigića, a sa druge strane ekipa Jedinstva na stadionu "Dragan džajić" dočekuje kruševački Trayal.

- Rezultati 21. kola Prve lige Srbije:

IMT (Novi Beograd) - Radnički (Novi Beograd) 1:1

Loznica (Loznica) - Metalac (Gornji Milanovac) - odloženo

RFK Novi Sad 1921 (Novi Sad) - Jedinstvo (Ub) 2:0

Rad (Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija) 2:3

Zlatibor (Čajetina) - RFK Grafičar (Beograd) - odloženo

Železničar (Pančevo) - GFK Sloboda (Užice) 6:1

Trayal (Kruševac) - OFK Vršac (Vršac) 0:0

Mačva (Šabac) - Radnički (Sremska Mitrovica) 0:0

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading