DEMONSTRACIJA MOĆI: Načinjen je još jedan korak ka ostvarenju snova - ubedljiva pobeda u senci povrede krilnog napadača!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.03.2023

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon trijumfa u velikom derbiju, Pančevci nastavili da "terorišu" rivale.

DEMONSTRACIJA MOĆI: Načinjen je još jedan korak ka ostvarenju snova - ubedljiva pobeda u senci povrede krilnog napadača!

Foto: FK Železničar Pančevo

Prethodnog vikenda obradovali su armiju navijača trijumfom nad RFK Grafičarem rezultatom 1:0, a ovoga puta snagu "pančevačke dizelke" osetio je i prvoligaš iz Užica.

 

U 21. kolu Prve lige Srbije, ekipa Železničara iz Pančeva dočekala je užičku GFK Slobodu i na kraju ostvarila ubedljiv trijumf rezultatom 6:1.

Prvo poluvreme proteklo je u mirnoj igri i ni u kom slučaju nije nagoveštavalo kišu golova koja je viđena u nastavku susreta. Ipak, domaćin je uspeo u samom finišu prvog perioda igre sruši otpor gostiju i stigne do minimalne prednosti. U listu strelaca upisao se Luka Petrović koji je na sjajan način okončao kontranapad u kojem su učestvovali Hajdin i Šušnjar.

U nastavku susreta Pančevci preko Daria Grgića dupliraju prednost u 58. minutu, ali gosti deset minuta kasnije, preko Sava Raškovića uspevaju da donesu rezultatsku neizvesnot.

Međutim, Poslednjih petnaestak minuta ovog meča protekli su u pravoj rapsodiji "pančevačke dizelke", a mrežu golmana Đorđa Vukašinovića redom su tresli Stefan Obradović, Mateja Zuvić, Strahinja Jovanović i Milan Mirosavljev.

Treba naglasiti da je meč na pančevačkoj "Mladosti" pao u senku usled povrede domaćeg fudbalera Luke Petrovića. Naime, na krilnog napadača "dizelke" nespretno je startovao fudbalera užičkog kluba Đorđe Glišović, snažno ga je nogom udario u glavu, a ovaj je "kao pokošen" pao na travu. Petrović je morao da napusti teren, ali prema dostupnim informacijama fudbaler Železničara se oseća dobro i povreda nije ozbiljnija.

Foto: FK Železničar Pančevo

Luka Petrović

 

Ovim trijumfom Pančevci su pokazali ono što su mnogi i smatrali pred start prolečnog dela sezone, da su u ovom momentu možda i najkvalitetniji sastav u okviru Prve lige Srbije.

Treba naglasiti da usled radova na renoviranju pančevačkog stadiona, publika nije mogla da prisustvuje ovom susretu.

Železničar (Pančevo) - GFK Sloboda (Užice) 6:1 (1:0)

Stadion: SC "Mladost", Pančevo

Strelci: L. Petrović 43`, D. Grgić 58`, S. Obradović 77`, M. Zuvić 80`, S. Jovanović 86`, M. Mirosavljev 90`; S. Rašković 68`

Žuti kartoni: S, Obradović, B. Balaž (Železničar); Đ. Glišović, P. Jovanović (GFK Sloboda)

Crveni karton: Đ. Glišović (GFK Sloboda)

Železničar: Živković, Grgić, Hajdin, M. Jovanović (S. Jovanović), Kovačević (Đorđević), Lainović, Obradović, Petrović (Zuvić), Šušnjar (Milikić), Tomanović, Trifunović (Mirosavljev).

GFK Sloboda: Vukašinović, Baćanin, Cvetić, R. Glišović, T. Glišović (Marjanović), Đ. Glišović, Jovanović, Mihajlović (Miličić), Petrović (Vukoje), Ristić (Starčević), Stanojević.

U narednom, 22. prvenstvenom kolu Železničar će se sastati sa ekipom novobeogradskog Radničkog, dok užičke "ere" očekuje derbi susret sa čajetinskim Zlatiborom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading