PANČEVAČKA DIZELKA PROTUTNJALA TOPČIDERSKIM BRDOM: Železničar slavio na "Marakani" i najavio pohod ka istorijskom ostvarenju! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Autor: Vladimir Vorih

Sport

25.02.2023

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kakav meč, strašan meč...

PANČEVAČKA DIZELKA PROTUTNJALA TOPČIDERSKIM BRDOM: Železničar slavio na "Marakani" i najavio pohod ka istorijskom ostvarenju! (FOTO GALERIJA, VIDEO)

Foto: FK Železničar Pančevo

Sa velikim nestrpljenjem išekivao se prolećni start u okviru Prve lige Srbije, koji je donosio i veliki derbi u kojem su se sastale ekipe RFK Grafičara i pančevačkog Železničara.

 

Na terenu sa veštačkom travom podno južne tribine stadiona "Rajko Mitić" u prolećnoj premijeri sastale su se dve ekipe koje su prvi deo šampionata okončale na deobi drugog i trećeg mesta i koje sa punim pravom konkurišu za istorijsko ostvarenje, plasman u elitni rang srpskog klupskog fudbala.

Odličnu fudbalsku predstavu pružili su fudbaleri obe ekipe, a trenutak odluke dogodio se u 41. minutu kada je Dario Grgić zatresao mrežu golmana Ivana Guteše, a u začetku akcije Luka Petrović je "probio" po krilu i uputio idealan centaršut po zemlji ka strelcu pogotka. Ispostavilo se da je jedan pogodak "pančevačkoj dizelki" bio dovoljan za toliko željeni trijumf i tri boda kojima preuzimaju drugu poziciju prvoligaškog karavana.

 

Po okončanju utakmice, štoper domaće ekipe David Petrović nije mogao biti zadovoljan krajnjim ishodom, ali je ipak i u porazu našao nešto pozitivno:

- Od početka je bio veoma visok ritam utakmice. Nametnuli smo naš fudbal i stvarali dosta prilika, ali nam je nedostajalo više koncentracije u završnici. Ono što me, bez obzira na poraz, raduje to je činjenica da smo ginuli jedan za drugog na terenu. To je pravi put - istakao je Petrović za zvanični klupski Instagram nalog.

 

Prema očekivanju, nakon susreta u svlačionici gostujuće ekipe priređena je velika proslava...

 

 

RFK Grafičar - Železničar Pančevo 0:1 (0:1)

Stadion: "Rajko Mitić", teren sa veštačkom travom

Strelac: D. Grgić 41`

Žuti kartoni: V. Radojević (RFK Grafičar); A. Kovačević, S. Hadjin, S. Tomanović, M. Mirosavljev, B. Balaž, S. Obradović (Železničar Pančevo)

Glavni sudija: Srđan Jovanović

Pomoćne sudije: Uroš Stojković, Milan Mihajlović

Četvrti sudija: Ivan Stamenković

RFK Grafičar: Guteša, Bubanj (Nikolašević), Ćurić, Dimitrić, Ibanjez (Radojević), Ivelja, Jovanović (Đurić), MekKenzi (Vasiljević), Nedeljković, Petrović, Stajić (Bajić). Trener: Marko Neđić

Železničar Pančevo: Živković, Balaž, Grgić, Hajdin, M. Jovanović, Kovačević (Đorđević), Obradović, Petrović, Šušnjar (Mirosavljev), Tomanović, Trifunović (S. Jovanović). Trener: Tomislav Sivić

Takmičenje u okviru Prve lige Srbije nastavlja se već u sredu 1. marta kada će "grafosi" gostovati u Čajtini ekipi Zlatibora, dok će Železničar na svom terenu u Pančevu odmeriti snagu sa ekipom užičke GFK Slobode.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading