BANJIČKA GRAĐEVINA OPASNO PRETI DA SE URUŠI: Rad dva puta vodio i na kraju ostao praznih šaka - inđijski san o eliti i dalje živi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

01.03.2023

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve se urotilo protiv nekadašnjeg superligaša sa Banjice.

BANJIČKA GRAĐEVINA OPASNO PRETI DA SE URUŠI: Rad dva puta vodio i na kraju ostao praznih šaka - inđijski san o eliti i dalje živi!

Foto: FK Inđija Toyo Tires

Punih sedam utakmica u kontinuitetu fudbaleri Rada nisu osetili slast pobede. Od poslednjeg prvenstvenog trijumfa (Zlatibor Čajetina 2:1) protekla su puna četiri i po meseca i shodno navedenom ne čudi da se dojučerašnji superligaš nalazi na pragu ponora, selidbe u srpskoligašku konkurenciju.

 

Tokom prethodnog vikenda u duelu protvi novobeogradskog Radničkog, "građevinari" su i pored rezultatske prednosti nakon prvog dela igre, meč okončali pognute glave, a slična stvar dogodila im se i na prolećnoj premijeri na stadionu "Kralj Petar I".

Stotinak ljubitelja fudbala prisustvovalo je duelu nekadašnjih članova elite srpskog klupskog fudbala, a susret je sjajno počeo kada j domaća ekipa u pitanju. Već u 9. minutu meča Rad dolazi do prednosti pogotkom Viktora Živojinovića. Svega šest minuta kasnije, sudija Miroslav Miletić pokazuje na belu tačku u korist gostiju, a kazneni udarac iskoristio je Nikola Nedeljković i rezultat je poravnat.

Svojim drugim pogotkom Viktor Živojinović u 22. minutu ponovo dovodi ekipu Rada do prednosti, ali se na odmor ipak otišlo rezultatskim egalom. Drugi gol za fudbalere Inđije Toyo Tires delo je Marka Stojanovića u 36. minutu.

Nadali su se puleni trenera Igora Savića da i u nastavku susreta mogu stići barem do još jednog pogotka, ali se ključni trenutak meča dogodio u 76. minutu kada je Mateja Gašić zaradio drugu javnu opomenu i sudija Miroslav Miletić mu je pokazao put u svlačionicu.

Brojčanu prednost gosti koriste u 86. minutu preko Lazara Vukovića koji svojoj ekipi donosi drugi trijumf ovog proleća u dva odigrana prvenstvena susreta.

Foto: FK Inđija Toyo Tires

Pobedonosni pogodak fudbalera Inđije

 

Rad (Beograd) - Inđija Toyo Tires (Inđija) 2:3 (2:2)

Stadion: Kralj Petar I

Gledalaca: 100

Strelci: V. Živojinović 9`, 22`; N. Nedeljković 15`(11.m), M. Stojanović 36`, L. Vuković 86`

Žuti kartoni: S, Čupić, S. Rakić, M. Gašić, Đ. Jovanović (Rad); M. Bojović, L. Vuković (Inđija Toyo Tires)

Crveni karton: M. Gašić (Rad)

Rad: Čupić, Arsić (Bacanović), Gašić, Jovanović, Mihajlović, Mitrović, Mladenović (Karišić), Rakić, Ratković (Krepaldi da Kruz), Živojinović (Stojković), Zonjić.

Inđija Tozo Tires: Čupić, Bojović (Mijailović), Desančić, Kukolj, Nedeljković (Đoković), Radosavljević (Gajilović), Rakić (Stevanović), Rađen, Srbijanac (Vuković), Stojanović, Đurić.

Pred fudbalerima Rada je narednog vikenda izuzetno teško gostovanje. "Građevinari" u Gornjem Milanovcu igraju protiv Metalca, ekipe koja im je jedan od glavnih konkurenata za opstanak u prvoligaškoj konkurenciji.

Sa druge strane prvoligaš iz Inđije na svojoj "Toyo Tires Areni" dočekuje lidera sa Novog Beograda, ekipu IMT-a.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading