STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Vojvodina 1928 iz Perleza je bolja od beogradskog Partizana?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

15.02.2023

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Statistika je naučna disciplina koja mnogo toga može da pokaže, ali i ne mora,

STATISTIKA JE NEUMOLJIVA: Vojvodina 1928 iz Perleza je bolja od beogradskog Partizana?

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Sezona 2022/23 svakako će ostati upamćena kada je u pitanju Fudbalski klub Partizan.

 

Fudbaleri iz Humske ulice jesu i u aktulenoj sezoni izborili plasman u prolećne borbe na međunarodnoj sceni. Igraće crno-beli u nokaut fazi UEFA Lige konferencija, ali će godina ipak ostati upamćena po dva istorijska poraza na "domaćem bunjištu".

Naime, Partizan je prethodne jeseni već u uvodnoj rundi okončao svoje bitisanje u okviru Kupa Srbije. Crno-beli su na "Agropapuk Areni" poraženi nakon izvođenja jedanaesteraca od sremskomitrovačkog Radničkog, a jedanaestog dana meseca februara u okviru 21. kola Super lige Srbije doživeli su jedan od najtežih poraza u nacionalnom šampionatu. Na stadionu u Humskoj ulici ekipa novosadske Mladosti GAT slavila je sa neverovatnih 4:0.

 

 

Upravo navedeno ostvarenje Partizana i Mladosti GAT podstaklo je klub iz naselja u gradu Zrenjaninu da se uporedi sa srpskim fudbalskim velikanom crno-belih boja.

Naime, u sezoni 2020/21 ekipa Vojvodine 1928 iz Perleza takmičila se u okviru Srpske lige Vojvodna, a član tog ranga takmičenja u navedenoj takmičarskoj godini bio je i klub iz "srpske Atine" koji je u tom momentu krčio put ka vrhu srpskog fudbala. 

Dve ekipe su odigrale meč u Perlezu 4. aprila 2021. godine koji je okončan pobedom Novosađana rezultatom 1:4.

Na osnovu svega navedenog u Perlezu su na šaljiv način uporedili svoje ostvarenje protiv ekipe Mladosti GAT, sa onim što je učinio Partizan.

Foto: FK Vojvodina 1928 Perlez

Ko je bolji?

 

Da li se iz navedenog može doneti zaključak da je ekipa Vojvodine 1928 bolja od kluba iz Humske i da li bi u eventualnom međusobnom duelu plavo-beli iz Perleza bili bolji od beogradskih crno-belih, veliko je pitanje.

Foto: FK Vojvodina 1928 Perlez

Crno-beli bi u Perlezu prošli kao "bosi po trnju"?

 

Svakako, u Perlezu su navedeno ostvarenje svojih sportskih prijatelja na interesantan način iskoristili da kroz šalu promovišu svoj klub koji se u aktuelnoj sezoni takmiči u Vojvođanskoj ligi Istok, a prvi deo šampionata okončali su na četvrtoj poziciji sa deset bodova manje u odnosu na lidera, ekipu OFK Kikinde.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading