ĐOKOVIĆ VEĆ U POLUFINALU VIMBLDONA? Sjajne vesti za Novaka pred meč protiv Rubljova!

Autor:

Sport

11.07.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije moglo bolje po Srbina.

ĐOKOVIĆ VEĆ U POLUFINALU VIMBLDONA? Sjajne vesti za Novaka pred meč protiv Rubljova!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Novak Đoković je izborio plasman u četvrtfinale Vimbldona, pobedom nad Hubertom Hurkačom, rezultatom 3:1, čime je san o 24. grend slem trofeju nastavio da živi.

Nole se mučio protiv moćnog servera, Poljak je uspeo i da postane prvi teniser koji je ove godine oduzeo Đokoviću set, ali mu na kraju nije bilo spasa, pa je Nole osigurao sebi mesto među osmoricom najboljih.

Našeg asa sada čeka duel sa Andrejom Rubljovom, koji je mesto u četvrtfinalu izborio pobedom protiv Aleksandra Bublika, rezultatom 3:2.

Kladionica Meridian vam poklanja 4.000 RSD BONUSA - pogledaj kompletnu ponudu za Vimbldon na sajtu meridianbet.rs i SASTAVI ŠAMPIONSKI TIKET!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković na Vimbldonu

Čini se da bolje po Đokovića nije moglo. Ova dvojica tenisera su se do sada sastala četiri puta, a Novak je upisao tri pobede. Uspeo je Andrej jednom da pobedi srpskog tenisera, ali je to bilo u možda najtežim trenucima Novakove karijere, nakon deportacije iz Australije. Susreli su se Đoković i Rubljov u finalu turnira u Beogradu, a tada je Rus slavio sa 2:1.

Ne računajući taj meč, njih dvojica su se sastala još tri puta, a svih sedam setova je osvojio Novak, uz svega 17 izgubljenih gemova. Dva puta su se sastali u Torinu, u okviru Završnog Mastersa. Prvo je, 2021. godine, Nole slavio sa 6:3, 6:2, a godinu dana kasnije je bilo 6:4, 6:1. Sastali su se i ove godine, u četvrtfinalu Australian opena, a najbolji teniser u istoriji je slavio sa 6:1, 6:2, 6:4.

Deluje da Novak nikada nije imao problem protiv Rubljova, pa se slobodno može reći da je jednom nogom već u polufinalu, što prepoznaju i kladionice, pa je kvota na našeg asa svega 1.07, dok je na ruskog igrača oko devet. Takođe, Rubljovu ne ide u prilog ni činjenica da nikada do sada nije igrao polufinale nekog grend slem turnira, iako ima već 26 godina.

Kada se sve uzme u obzir, jasno je da je Srbin ogroman favorit, ali će to morati i na terenu, u meču koji se igra u utorak na Centralnom terenu, a počeće oko 16 časova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading