U IGRI SU 4 KALKULACIJE! Evo kako Novak može da sruši Alkarasa sa TRONA ATP liste!

Autor:

Sport

08.06.2023

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski i španski teniser u petak (oko 14.45) biju bitku za veliko finale Rolan Garosa.

U IGRI SU 4 KALKULACIJE! Evo kako Novak može da sruši Alkarasa sa TRONA ATP liste!

Foto: Profimedia.rs

Novak Đoković i Karlos Alkaras

Naučili su i vrapci na grani da samo osvajanje titule u Bulonjskoj šumi, koja bi Novaka promovisala kao najboljeg svih vremena sa 23 grend slem trofeja, vraća Đokovića na prvo mesto najbolje rangiranih tenisera.

Srpski as je samim plasmanom u polufinale zaradio bodove, jer je prošle sezone eliminisan u četvrtfinalu od Rafaela Nadala, dok je neočekivano ispadanje Danila Medvedeva u prvom kolu omogućilo Noletu da već sada sa treće skoči na drugu poziciju.

 

Ukoliko trijumfuje protiv Španca, a potom u finalu savlada boljeg iz drugog polufinala, u kome se sastaju Nemac Aleksander Zverev i prošlogodišnji finalista Kasper Rud iz Norveške, Novak će "Karlitosa" ostaviti na oko 420 bodova iza sebe!

Foto: Tanjug/AP

 

Nasuprot tome, momak iz Mursije može da ostane na prvom mestu i ako ne podigne pehar u Parizu. Za to mu je dovoljno da Novak ne postane šampion, a ukoliko Đoković stigne do finala i tamo zatim izgubi od Zvereva ili Ruda, Alkaras bi sačuvao oko 380 bodova prednosti u odnosu na Srbina.

Najgori scenario za Noleta je da Španac dođe do titule u Parizu, čime bi zacementirao prvu poziciju najboljih tenisera sveta i donelo ogromnih 2.140 bodova više od Đokovića.

Pre najvećeg meča u Bulonjskoj šumi, izvesno je samo jedno: Alkaras i Novak će ostati na čelu kolone ATP liste, samo se čeka odgovor na pitanje - ko sa kog mesta!

KALKULACIJE

Novak dobija Alkarasa, a gubi finale:
1. Alkaras 7.175
2. Đoković 6.795

Nole osvaja titulu:
1. Đoković 7.595
2. Alkaras 7.175

Karlitos podiže pehar na Rolan Garosu:
1. Alkaras 8.455
2. Đoković 6.315

Španac gubi u finalu:
1. Alkaras 7.655
2. Đoković 6.315

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading