ZA SRBIJU JE BAKSUZAN PETAK 12, A NE 13! Naši DVA puta PUCALI sebi u kolena u JEDNOM danu! (VIDEO)

Autor:

Sport

12.01.2024

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatan dan za naše sportiste.

ZA SRBIJU JE BAKSUZAN PETAK 12, A NE 13! Naši DVA puta PUCALI sebi u kolena u JEDNOM danu! (VIDEO)

Foto: youtube/printscreen/Rukometni savez Srbije/ Pod kapicom

Ovaj 12. januar ostaće zabeležen kao jedan od najmaleroznijih u istoriji srpskog sporta.

I za to su zaslužna Evropska prvenstva! Danas je u toku popodneva Vaterpolo reprezentacija Srbije poražena u četvrtfinalu pomenutog takmičenja u Hrvatskoj od selekcije Mađarske posle izvođenja peteraca - 14:15 (10:10).

Viđena je rovovska borba tokom celog meča, pa ni "Delfini" ni Mađari nisu došli nijednog trenutka do dva gola prednosti.

U regularnom delu nije bilo pobednika, iako je Srbija u pojedinim trenucima bila bliža trijumfu, ali nijedna ekipa tokom meča nije uspela da se rezultatski odlepi, te se pristupilo izvođenju peteraca.

A, tamo, jedna od najbizarnijih situacija viđenih u vaterpolu. Naime, u toku je bila druga serija izvođenja peteraca, kada je loptu uzeo u ruke Marko Radulović. Zamahnuo je rukom, međutim, lopta mu je skliznula sa dlana, pa je tako njegov pokušaj automatski zaveden kao promašaj. Do kraja serije pogađali su svi, ali upravo, nažalost, baš zbog tog momenta, Srbija je poražena od suseda sa severne strane u četvrtfinalu.

Kao da to nije bilo dovoljno, na otvaranju Evropskog prvenstva u rukometu Srbija je na još jedan prilično jeftin način ispustila pobedu protiv Islanda u poslednjim sekundama.

Meč je završen sa 27:27, ali su dešavanja u drugom delu igre u potpunosti išla na ruku Srbiji koja je kroz celo drugo poluvreme imala prednost protiv favorizovanog Islanda.

"Pucali" su raspoloženi Đorđić i Pešmalbek sa svih strana, pomagali su Vejin i Ilić, da bi Srbija ušla sa plus tri u poslednja dva minuta. A, onda - neverovatne scene.

 

 

Palmarson sa dva pogotka sa velike udaljenosti približava Island na -1 i na 10 sekundi do kraja susreta Srbija gubi loptu, da bi Island po prvi put preko Gudjonsona poravnao rezultat još od starta drugog poluvremena i tako uspeo da izbori bod na otvaranju Evropskog prvenstva.

Rukometaši definitivno nisu razočarali prikazanim, te se nadamo da će uspeti da izađu još jači iz ovoga, dok su vaterpolisti nažalost završili takmičenje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading