ZABRINUT JE ZA BUDUĆNOST TENISA: Bez "Velike trojke" ništa neće biti isto - Rodžeru, Novaku i Rafi je samo jedan teniser mogao da se približi!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.04.2024

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svetski tenis uskoro neće biti ono što jeste sada...

ZABRINUT JE ZA BUDUĆNOST TENISA: Bez "Velike trojke" ništa neće biti isto - Rodžeru, Novaku i Rafi je samo jedan teniser mogao da se približi!

Foto: Tanjug/AP

Huan Martin del Potro, argentinski teniser koji je obeležio tenisku istoriju svojom izuzetnom igrom, osvrnuo se na svoju karijeru i izazove s kojima se susreo. Podsećajući na svoj trijumf na US Openu 2009. godine, Del Potro ističe posebno važnost pobede nad velikanima poput Rafaela Nadala i Rodžera Federera. Ipak, povrede su ga sprečile da nastavi u istom ritmu, te je odlučio da se povuče iz aktivnog takmičenja.

U intervjuu, Del Potro je istakao veliko poštovanje prema Endiju Mareju, nazivajući ga članom "Velike četvorke" usled činjenice da je jedini u eri Rodžera, Rafaela i Novaka, uspeo da se umeša u borbu za najvrednije trofeje. On ističe da osvajanje Grend slem titule u eri "Velike trojke" ima posebnu vrednost, te da je svaka pobeda nad njima imala impresivni značaj.

Iako je osvojio samo jedan Grend slem pehar u karijeri, Del Potro ističe da to nije malo postignuće. Naglašava da je uvek bio spreman da se bori sa najboljima, te da su četvrtfinala i polufinala takođe deo njegovog uspeha.

Foto: www.profimedia.rs

Argentinac samo njih dvojicu gleda

 

Del Potro primećuje da se polako završava jedna era tenisa, istakavši povlačenje Rodžera Federera, kao i najavu Rafaela Nadala da se isto može očekivati i sa njegove strane, kao presudne događaje u novijoj istoriji "belog sporta". Ipak, priznaje da i dalje prati tenis kada igraju Novak Đoković i Rafael Nadal, ističući njihovu veličinu i uticaj na teniski svet.

Uprkos izazovima s kojima se suočio, Juan Martin del Potro ostaje upamćen kao izuzetan teniser, čije su borbenost i talent obeležili jednu eru tenisa.

Profesionalna karijera danas tridesetpetogodišnjeg Huan Martin del Potra trajala je od 2005. do 2022. godine. Svakako najveći uspeh, kao što je navedeno, ostvario je 2009. godine kada je stigao do trofeja na US openu, a najbolji plasman u karijeri na ATP listi zabeležio je 13. avgusta 2018. godine kada je bio treći teniser planete.

Sa reprezentacijom Argentine 2016. godine je stigao i do titule u Dejvis kupu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading