"KAKO JOJ JE BILO SVE LOŠIJE, NJENE PRIČE SU POSTAJALE SVE VEDRIJE": Dragan Ilić se s knedlom u grlu prisetio Gorice Nešović

Autor:

Zabava

16.05.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Knjiga „Naše priče" Gorice Nešović i Jelice Greganović predstavljena je na 60. rođendan prerano preminule radio-voditeljke.

"KAKO JOJ JE BILO SVE LOŠIJE, NJENE PRIČE SU POSTAJALE SVE VEDRIJE": Dragan Ilić se s knedlom u grlu prisetio Gorice Nešović

Foto: Foto Laguna

Nastavak bestselera "Priči nikad kraja", knjiga "Naše priče" Gorice Nešović i Jelice Greganović u izdanju Lagune, konačno je ugledala svetlost dana, a juče, na dan kada bi prerano preminula radio-voditeljka proslavljala 60. rođendan, predstavljena je čitaocima u beogradskoj knjižari Delfi SKC.

Veče prepuno emocija Goričin dugogodišnji prijatelj i radijski saborac Dragan Ilić i njena najbolja prijateljica i autorka ove knjige Jelica Greganović "začinili su" anegdotama i sećanjima na druženje sa Nešovićevom.

Dragan Ilić je bio svedok mnogih Goričinih i Jeličinih razgovora i priča.

Republika

Foto: Foto Laguna

 

- Njih dve su meni prva asocijacija na razgovor koji traje i traje. Bilo je potrebno mnogo hrabrosti da se ova knjiga napravi. Bez Ivane Misirlić, urednice izdanja, ne bismo mogli objektivno da posmatramo ovaj tekst kao tekst jer je za nas on nešto sasvim drugo. I Jelica i ja imamo osećaj ranjivosti koju god stranicu da otvorimo jer se ove priče bave nekim temama i razgovorima koje smo toliko puta zajedno prošli. Ivana je imala dovoljno koncentracije i hrabrosti da se upusti u to da napravi pravu kombinaciju - rekao je Ilić, pa s knedom u grlu dodao:

- Kako je Gorici bilo sve lošije, njene priče su postajale sve vedrije i optimističnije. Taj pozitivni odnos prema životu, a u tako suženim okolnostima, za mene je fenomenalna lekcija. Ono što ostaje u knjizi jeste esencija lepote. Nismo želeli da se sećanje pretvori u jedan beskrajan parastos, već naprotiv, da se radi u slavu života i Goričine energije.

Gorica Nešović je preminula 2022. godine, ali kako kaže Jelica Greganović, „kada je 2009. godine izašlo prvo izdanje "Priči nikad kraja" Gorica je rekla: "Ako se tako zove knjiga, moramo da sednemo da pišemo nastavak".

Republika

Foto: Foto Laguna

 

- Prošlo je više od deset godina odugovlačenja, tipa: sad će Nova godina, to ćemo posle, nemoj sad, vidi kakav je sneg i led, daj da popijemo kafu, onda stižu rođendani, 'ne osećam se baš najbolje'... Vreme je, što bi rekao Ajnštajn, vrlo relativna pojava i nekako je procurelo kroz prste, a ja sam osećala moralnu obavezu da uradim ono što nas dve nismo. Ova knjiga je drugačija od prve po tome što idu dve Goričine priče pa jedna moja - rekla je Greganovićeva, pa boreći sa sa suzama dodala:

- Ja mogu da sednem i ponovo napišem knjigu, a Gorica ne, i sigurna sam da ste je se poželeli, i zbog toga je njenih priča više. Iz Goričinog kompjutera sam izvukla 90 priča, od kojih je trebalo napraviti širi izbor, čitanje iznova tih priča je veoma emotivno uticalo na mene, tada mi je urednica Ivana Misirlić rekla da će ona napraviti uži izbor i zahvaljujući njoj Goričine priče izgledaju onako kako je i trebalo da izgledaju.

Podsetimo, Gorica Nešović je preminula 6. oktobra 2022, u 59. godini, a poslednjih nekoliko godina vodila je bitku sa dijabetesom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading