POSLEDNJA KNJIGA POKOJNE GORICE NEŠOVIĆ! Koautorka dela s bolom poručila: "NENAJAVLJENO JE NAIŠLA TUGA, OD NEBA BESKRAJNIJA"

Autor:

Zabava

18.04.2024

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Laguna sutra objavljuje knjigu Jelice Greganović i Gorice Nešović.

POSLEDNJA KNJIGA POKOJNE GORICE NEŠOVIĆ! Koautorka dela s bolom poručila: "NENAJAVLJENO JE NAIŠLA TUGA, OD NEBA BESKRAJNIJA"

Foto: YouTube/Printscreen

Izdavačka kuća Laguna saopštila je da će sutra objaviti "Naše priče", nastavak knjige "Priči nikad kraja" autorki Jelice Greganović i Gorice Nešović (1964-2022).

Greganović je podsetila da su knjigu "Priči nikad kraja" objavile za svoju dušu ili, kako je Nešović rekla, "umesto spomenara" i da su bile zaprepašćene kad je knjiga doživela brojna reizdanja i dva nova, dopunjena izdanja.

- Ispostavilo se da je i drugi koriste za dušu, da se u njoj prepoznaju, da i njima dođe kao spomenar - ocenila je Greganović.

Autorke su zbog drugih životnih obaveza odugovlačile sa nastavkom, da bi usledila smrt Nešović, a Greganović je napisala da je "nenajavljeno naišla tuga, neopisiva, šira od svih mora i od neba beskrajnija".

Republika

Foto: Foto promo Laguna

 

- Baš zbog nje, u inat da zna da našoj priči ni ona ne može da stavi tačku, napravljena je konačno ova knjiga - navela je Greganović.

Podsetivši na misao ruskog pisca Mihaila Bulgakova da rukopisi ne gore, Greganović je dodala da "baš tako ne umiru ni oni koje volimo i volećemo sve dok nas je i dok je priča u nama.

Novinarka i voditeljka Gorica Nešović (59) izgubila je životnu bitku 6. oktobra 2022. godine, a poslednjih godina borila se sa dijabetesom. Gorica je zbog uznapredovanja bolesti imala problem sa vidom kada su joj krvni sudovi u očima popucali. Kako je u jednoj svojoj kolumni napisala da je bila slepa tri meseca, a kasnije da joj se vid malo poboljšao pa je videla svega 50 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading