"BATI SAM BIO KAO BRAT": Rođeni brat Ljubiše Samardžića posetio večnu kuću Živojinovića u Koraćici!

Autor:

Zabava

01.05.2024

12:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posmrtni ostaci Velimira Bate Živojinovića juče su premešteni iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u glumčevu rodnu Koraćicu.

"BATI SAM BIO KAO BRAT": Rođeni brat Ljubiše Samardžića posetio večnu kuću Živojinovića u Koraćici!

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA Images

Žarko Samardžić

Legendarni Velimir Bata Živojinović počiva u rodnoj Koraćici pored svoje supruge Julijane Lule Živojinović budući da su juče posmrtni ostaci slavnog glumca premešteni iz Aleje zaslužnih na Novom groblju u Beogradu u njegovo rodno mesto.

Opelo u Crkvi Svete Trojice držalo je 18 sveštenika i vladika Jovan Šumadijski, a nezaboravnog Batu u rodnoj Koraćici dočekale su komšije, prijatelji i porodica. Među njima bio je i rođeni brat Ljubiše Samardžića, Žarko, koji je sa suprugom došao da oda počast velikom umetniku.

Batu poznajem od 1962. godine kada je Ljubiša prvi put bio na Pulskom festivalu. Tada sam imao priliku da pored brata upoznam brojne glumce, pa i Batu. On i ja smo se od tada veoma zbližili, zato što Bata nije imao brata već dve sestre i tako me je zavoleo da me je smatrao bratom. Bili smo zaista dobri i on je za mene mnogo učinio u životu, što mu nikada neću zaboraviti. Kada je čovek imao neki problem i kada bi se obratio Bati, on je svima, bez izuzetaka, punim srcem pokušavao da pomogne - rekao je Žarko Samardžić za Blic, pa dodao:

Republika

Foto: ST/N.Madnić

Ljubiša Samardžić

- On i Lula su bili zaista jedan divan par i po meni, jedan od najinteresantnijih parova iz tog sveta. Jednostavno, imali su toplinu i ljubav koji su širili oko sebe. Kada sam dolazio u njihovoj kući u Koraćici, bili su veoma gostoprimljivi. I njegov otac je bio divan. Neka mu je laka zemlja. Danas smo se skupili ovde da ga ispratimo na njegov večni odmor. Bata je zaista bio jedno veliko srce i neverovatan čovek - naglasio je brat poznatog glumca.

U porti Crkve Svete Trojice u Batinom rodnom mestu na padinama Kosmaja sada zajedno počivaju Bata i Lula, budući da su posmrtni ostaci slavnog glumca premešteni iz Aleje zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, gde je sahranjen 2016. godine. 

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Osam godina čekao se ovaj trenutak, kojim je ispunjena Batina želja da zauvek bude pored svoje Lule. Njihova fotografija na kojoj su zagrljeni postavljena je u isklesanom srcu na spomeniku od belog mermera, a poruka ljubavi sa zadnje strane nadgrobnog spomenika: "Sve što jesam, dugujem njoj" svedoči o ogromnoj zahvalnosti i poštovanju koje je Bata osećao prema Luli.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading