VELIKI SKANDAL: Španski fudbal potresaju žestoke afere pred početak Evropskog prvenstva!

Autor:

Sport

29.04.2024

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preti im izbacivianje sa Evorpskog prvenstva.

VELIKI SKANDAL:  Španski fudbal potresaju žestoke afere pred početak Evropskog prvenstva!

Foto: Tanjug/AP

Reprezentativci Španije

Pred sam početak Evropskog prvenstva u Nemačkoj, španski fudbal se suočava sa nezapamćenim skandalom. Fudbalski savez Španije je pod prismotrom FIFA i UEFA zbog navodne korupcije, a smena bivšeg predsednika Luisa Rubijalesa dodatno je produbila krizu u ovom sportskom savezu.

Mešanje politike u sport nije prošlo neprimećeno, te su FIFA i UEFA oštro osudile ovakve radnje. Osim toga, španska vlada osnovala je odbor koji će nadgledati rad Fudbalskog saveza Španije, a krovne organizacije svetskog i evropskog fudbala zahtevaju detaljna objašnjenja o ovom potezu.

Postavlja se pitanje koje su moguće posledice ovog skandala. FIFA i UEFA su zatražile odgovore do petka, nagoveštavajući da bi nezadovoljavajući odgovori mogli imati ozbiljne posledice po španski fudbal. Postoji čak mogućnost da reprezentacija Španije bude izbačena sa predstojećeg EURA, a španski klubovi iz UEFA takmičenja. Takođe, Španija bi mogla biti diskvalifikovana iz trke za organizaciju Mundijala 2030. godine, što bi imalo ozbiljne posledice po ovu fudbalsku naciju.

Situacija u španskom fudbalu je napeta, a očekuje se da će naredni dani doneti nove informacije o razvoju ovog skandala. Ovaj splet okolnosti može se odraziti i na reputaciju same La Lige i klubova poput Real Madrida i Barselone, koji su decenijama unazad dominirali evropskim fudbalom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading