FUDBALSKI SPORT ZAVIJEN U CRNO: Odlazak legendarnog ukrajinskog igrača i trenera - iza njega su ostali brojni trofeji!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.04.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni fudbaler i trener preminuo u 76. godini života.

FUDBALSKI SPORT ZAVIJEN U CRNO: Odlazak legendarnog ukrajinskog igrača i trenera - iza njega su ostali brojni trofeji!

Foto: Pixabay

Sveća

Fudbalski svet je u dubokoj tuzi zbog gubitka legende.

Mihail Fomenko, čuveni ukrajinski fudbaler i trener, preminuo je u 76. godini života. Ova vest je pogodila mnoge ljubitelje fudbala širom sveta, posebno one koji su pratile njegov neizmerni doprinos fudbalskom sportu.

Fomenko je ostavio neizbrisiv trag u istoriji Dinama iz Kijeva. Kao fudbaler, osvojio je tri prvenstva Sovjetskog saveza, dva Kupa, Kup pobednika Kupova i Superkup Evrope. Njegov doprinos tim uspesima bio je od neprocenjive važnosti, a njegova veština na terenu bila je izuzetna.

U dresu Sovjetskog saveza, Fomenko je zabeležio 24 nastupa. Njegovo ime ostaje upisano u istoriji fudbala kao deo reprezentacije koja je predstavljala jednu od najjačih fudbalskih sila tog vremena i koja je na Olimpijskim igrama 1976. godine u Montrealu stigla do bronzane medalje.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Odlazak ukrajinske fudbalske legende - Mihail Fomenko (1948 - 2024)

 

Nakon završetka igračke karijere, Mihail Fomenko prešao je na trenersku poziciju. Sa istim entuzijazmom i posvećenošću kao i na terenu, vodio je reprezentaciju Ukrajine od 2012. do 2016. godine. Njegovo iskustvo i znanje doprineli su razvoju ukrajinskog fudbala i ostavili su trajni uticaj na generacije fudbalera.

Fomenko će zauvek biti upamćen kao ikona Dinama iz Kijeva i kao jedan od najuticajnijih fudbalera i trenera u istoriji ukrajinskog fudbala. Njegovo nasleđe će živeti kroz sećanja navijača, igrača i svih onih koji su imali privilegiju da ga znaju i sarađuju s njim.

Odlazak Mihaila Fomenka predstavlja veliki gubitak za fudbalsku zajednicu. Njegova posvećenost, talenat i strast prema fudbalu će zauvek biti deo njegovog nasleđa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading