MOGUĆA SU DVA SCENARIJA: Crvena zvezda već u četvrtak 2. maja postaje šampion Srbije!?

Autor: Vladimir Vorih

Sport

29.04.2024

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvesno je da će se na crveno-belom delu Topčiderskog brda slaviti sedam uzastopna titula.

MOGUĆA SU DVA SCENARIJA: Crvena zvezda već u četvrtak 2. maja postaje šampion Srbije!?

Foto: Starsport

Marakana

Fudbaleri Crvene zvezde vratili su se iz Novog Sada sa samo jednim bodom, pošto su na "Karađorđu" odigrali sa Vojvodinom bez golova 0:0, ali ime je i navedeni bod bio dovoljan da uvećaju prednost nad Večitim rivalom koji je doživeo i četvrti uzastopni poraz, ovoga puta na svom stadionu u Humskoj rezultatom 1:2.

U ovom momentu puleni trenera Vladana Milojevića imaju 11 bodova prednosti i već sada su započele kalkulacije kada će crveno-beli i zvanično postati novi, stari šampioni Srbije.

Crvena zvezda bi već u četvrtak, 2. maja mogla i matematički da obezbedi šampionsku titulu, 35. po redu, ali crveno-beli će morati da gledaju i ka Humskoj. Zvezda ima 81, Partizan 70 bodova, a do kraja sezone je ostalo pet superligaških utakmica. 

Prvi scenario je taj da Crvena zvezda savlada TSC na Marakani, a da Partizan ne pobedi Vojvodinu, čime bi crveno-beli četiri kola pred kraj sezone imali 13 ili 14 bodova više od večitog rivala. 

Drugi scenario je taj da Crvena zvezda remizira sa TSC-om, a da Partizan izgubi od Vojvodine, čime bi prednost iznosila 12 bodova, a s obzirom na činjenicu da su crveno-beli plej-of dočekali kao prvoplasirani, te da se to gleda ispred međusobnog skora i gol razlike, šampionska trka bi bila rešena.

Foto: Starsport

Ovoga puta pehar će podići aktuelni kapiten aleksandar Dragović

 

Zvezda nakon TSC-a igra protiv lučanske Mladosti (gostovanje), Radničkog 1923 iz Kragujevca (kod kuće), kruševačkim Napretkom (gostovanje) i Čukaričkim (kod kuće). Partizan posle Vojvodine očekuju susreti protiv Napretka (gostovanje), Mladosti (kod kuće), Čukarički (gostovanje) i Radničkog 1923 (kod kuće).

Ostalo je samo pitanje kada će i zvanično na stadionu "Rajko Mitić" biti i zvanično promovisan novi šampionski pehar, a treba napomenuti da Crvenu zvezdu 23. maja očekuje i finale Kupa Srbije u Loznici, gde će u duelu protiv Vojvodine pokušati da stignu i do nove duple krune.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading