KROZ ŠLJIVIKE I LIVADE: Republika u fan-zoni sa Srbima, opsežna kontrola i mere za srpske navijače

Autor:

Sport

14.10.2023

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naš izveštač zavirio u odeljak sa pristalicama "orlova" u blizini "Puškaš arene".

KROZ ŠLJIVIKE I LIVADE: Republika u fan-zoni sa Srbima, opsežna kontrola i mere za srpske navijače

Foto: Republika

Fudbaleri Srbije večeras na "Puškaš areni" protiv Mađarske igraju možda i odlučujući meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dogodine u Nemačkoj, a za koji vlada veliko interesovanje.

Velelepno sportsko zdanje u Budimpešti rasprodalo je sva svoja mesta za meč šestog kola G grupe, pa će domaći igrači imati ogromnu podršku i vetar u leđa sa tribina. Ali, spektal neće proći bez navijača Srbije. Veliki broj naših ljudi stigao je u prestonicu Mađarske, a na putu do stadiona morali su da prođu određene bezbedonosne provere. Logično, domaćin i organizator utakmice nije želeo ništa da prepušta slučaju.

Na granici između dve zemlje policija iz susedstva svakog navijača ponaosob najpre je odvojila sa strane, a zatim i snimala. Koliko su rigozorne mere i koliko tamošnja policija ozbiljno shvata svoj zadatak govori podatak da su čak i ljude sa decom morali da izađu iz automobila. 

Po dolasku u Budimpeštu pojedini su imali policijsku pranju, dok je za pristalice Srbije napravljen poseban prilaz "Puškaš areni" sve do fan-zone.

Foto: Republika.rs

VERNI: Srbi iz Švedske i Austrije

- Dolazimo iz Švedske i Austrije. Ne žalimo novac da dođemo da bodrimo Srbiju, vredi svaki dinar što bi se reklo. Nadamo se pobedi, naravno. Biće 2:1 za nas. Nije važno što smo poraženi u Beogradu u prethodnom međusobnom duelu, samo treba igrati srcem, nebitno gde igra. Pričali smo nedavno, planiramo put i u Nemačku na Evropsko prvenstvo naredne godine - složni su navijači Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading