Izdao porodicu, pa srušio Liverpul!

Autor:

Sport

13.03.2020

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-beli deo Madrida slavi Markosa Ljorentea (25), apsolutnog junaka velike pobede Atletika nad Liverpulom (3:2 posle produžetaka) u revanšu osmine finala Lige šampiona, na do srede uveče neosvojivoj tvrđavi Enfildu, a do prošlog leta navijači "jorgandžija" psovali su i njega i njegovu porodicu. Naime, defanzivni vezista prešao je 1. jula iz omraženog rivala Reala na Vanda metropolitano za 30 miliona evra i na taj način praktično izdao kompletnu porodicu, budući da je pre njega čak šest bliskih krvih srodnika nosilo dres "kraljevskog kluba", što u fudbalu, što u košarci.

Smrtni greh mu doneo slavu… Markos Ljorente

ČISTI MADRIDISTI

Markos je Realovo dete, čiji je član postao 2008. godine i sve do transfera u Atletiko nastupao za sedam selekcija u mlađim uzrasnim kategorijama, do debija za prvi tim. Blistao je od sreće nakon partije karijere u kolevci fudbala.

- Očigledno da ne znamo za granice kada je žrtvovanje u pitanju i to smo pokazali protiv Liverpula. Branili smo se do smrti, svi igrači su odigrali značajnu ulogu u tome. Ne mogu da opišem osećaj nakon golova koji su moju ekipu odveli dalje - rekao je Španac.

Markos je krenuo stopama oca Franciska Ljorentea (54), koji je od 1987. do 1994. nosio dres "kraljevskog kluba". Njegova braća, odnosno sva tri Markusova strica takođe su nastupala za Real, dvojica igrajući košarku.

Hulio je bio na "Santijago Bernabeuu" krajem osamdesetih, dok su Hoze Luis i Tonjin Ljorente u različitim razdobljima nosili beli dres košarkaške sekcije Reala.

11 godina defanzivni vezista proveo na "Santijago Bernabeuu"

KRALJEVSKI GENI

Porodičnu tradiciju srodnika Markusa Ljorentea u najvećem fudbalskom klubu na svetu započeo je još davne 1953. godine Fransisko Pako Gento, stric njegovog oca i jedna od najvećih legendi u istoriji Reala.

Počasni predsednik belih za čak 18 sezona kao igrač osvojio je šest pehara Kupa šampiona i 12 španskih titula.

Otac, stričevi i dede, ali i junak Atletikovog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona igrali su za Real, najvećeg rivala "jorgandžija"

Pokojni Ramon Moreno Groso, deda sa majčine strane veziste Atletika, takođe je ikona "kraljevića", u čijem je dresu harao šezdesetih i sedamdesetih godina.

Dede sa očeve i majčine strane među najvećim legendama u istoriji Reala

LJORENTEOVA KRV U REALU:

Fransisko Ljorente otac fudbal 1987-1994.

Hulio Ljorente stric fudbal 1987-1990.

Hoze Luis Ljorente stric košarka 1979-1983.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Markos Ljorente u dresu Real Madrida

Tonjin Ljorente stric košarka 2001-2002.

Fransisko Pako Hento deda fudbal 1953-1971.

Ramon Moreno Groso deda fudbal 1964-1976.

* ime, srodstvo sa Markosom, sport kojim su se bavili i vreme provedeno u Realu

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading