LIGA ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI ČETVRTFINALA: Najtrofejniji klub na svetu protiv aktuelnog prvaka! Bajern u Londonu!

Autor: M. M.

Sport

09.04.2024

09:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Spektakli u najavi.

LIGA ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI ČETVRTFINALA: Najtrofejniji klub na svetu protiv aktuelnog prvaka! Bajern u Londonu!

Foto: Tanjug/AP

Detalj sa prve utakmice Mančester sitija i Real Madrida

Prvi mečevima četvrtfinala, večeras se nastavlja takmičenje u Ligi šampiona

Sve oči fudbalske javnosti biće uprte u Mančester, gde će domaći Siti, aktuelni prvak Evrope, ugostili najtrofejniji klub na svetu - Real Madrid od 21 sat.

Biće to finale pre finala, a sastaće se četvrti put u poslednjih pet godina.

- Pre dve godine Real nas je eliminisao, prošle sezone mi smo izbacili Real. Utakmice između nas i njih postaju veliki klasik! Imamo nove igrače, tako da će biti potpuno drugačiji mečevi. Real je promenio način igre, ali ne radikalno - poručio je Gvardiola, pa dodao:

- Znate kako, svi znaju za njihovu snagu u tranziciji. Moramo da pokušamo da ih zaustavimo, da kaznimo njihove greške i da pokažemo da smo došli da postignemo golove! Pokušaćemo da nametnemo naš stil igre. Moramo da damo sve od sebe ako želimo da budemo konkurentni Realu u Madridu.

S druge strane, trener "kraljevskog kluba" Karlo Anćeloti uzda se u domaći teren pred večerašnji obračun.

- Igramo na našem stadionu, što je prednost koju moramo da iskoristimo. Najvažnije će biti da budemo mentalno spremni, da budemo hrabri i da pokažemo karakter. Imali smo dovoljno vremena da se pripremimo za ovu utakmicu i uveren sam da ćemo dati sve od sebe, u svakom smislu. Imamo kvalitet da budemo konkurentni, očekujem atraktivan meč, obe ekipe imaju svoje karakteristike i dosta kvaliteta, što će uticati da utakmica bude tehnički lepa. Probaćemo da uspostavimo dominaciju u određenim aspektima, kao što će i oni probati u nekim drugim. Ko će biti uspešniji videćemo nakon revanša - izjavio je Ančeloti.

Ništa manje zanimljivo neće biti u Londonu, gde domaći Arsenal dočekuje slavni minhenski Bajern. Meč je, takođe, od 21.00.

- Uživamo u trenutku. Ovo je mesto gdje želimo da budemo. U veoma dobroj poziciji smo u Premijer ligi, isto važi i za Ligu šampiona. Pred nama je težak zadatak, igramo protiv jednog od najuspešnijih i najvećih klubova u Evropi - rekao je Arteta i dodao da će njegov tim biti maksimalno fokusiran:

- Težak protivnik. Veliki sam fan Tomasa Tuhela. Kada ih duboko analizirate, znate zašto su tako dobar tim. Dobro smo se pripremili i moramo da usmerimo utakmicu u pravcu u kom mi želimo, to je jedini način da pobedimo.

Inače, Bajernu gori pod nogama i Liga šampiona je jedini preostali trofej za koju konkurišu, nakon što će gotovo izvesno ostati bez titule u Nemačkoj, a ispali su i iz Kupa. Trener Tomas Tuhel je poodavno na takom ledu i od ishoda mečeva sa "tobdžijama" zavisi njegova sudbina na klupi.

LIGA ŠAMPIONA

ČETVRTFINALE, prvi mečevi

Utorak (21:00):

Arsenal - Bajern

Real Madrid - Mančester siti

Sreda (21:00):

Atletiko Madrid - Borusija Dortmund

PSŽ - Barselona

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading