ISPAO I GRUJIĆ IZ LIGE ŠAMPIONA! Arsenal na penale izbacio Porto!

Autor: M. M.

Sport

12.03.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbin igrao tridesetak minuta i pogodio sa bele tačke.

ISPAO I GRUJIĆ IZ LIGE ŠAMPIONA! Arsenal na penale izbacio Porto!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska Srbija više nema nijednog predstavnika u Ligi šampiona, pošto je u revanšu osmine finala Arsenal nakon penala izabacio Porto našeg Marka Grujića - 5:2 (1:0, 1:0).

Namučio se londonski klub na svom Emirejtsu protiv žilavih Portugalaca, koji su u uvodnom meču stekli minimalnu prednost od 1:0. "Tobždije" su u uzvratnoj utakmici stigle do prednosti još u prvom poluvremenu golom Trosara u 41. minutu, a ispostavilo se da je to bio konačan rezultat na isteku 90. Takođe i nakon dva produžetka u kojima je šansu dobio srpski internacionalac. Bio je to treći meč Grujića u eliti ove sezone, nakon ukupno 17 minuta dobijenih u duelima protiv Šahtjora i Antverpena u grupnoj fazi.

Srbin je iskoristio priliku koju mu je pružio trener Konseisao i bio siguran izvođač jedanaesterca u penal-seriji. Ipak, nisu se proslavili njegovi saigrači Vendel i Galeno, kojima je šuteve odbranio golman Arsenala David Raja. Klupski drugovi Arsenalovog junaka bili su sigurni u sva četiri navrata (Edegard, Haverc, Saka i Rajs), pa je rezultat penala bio 4:2 za domaće. 

Foto: Tanjug/AP

Grujić

Što se drugog meča tiče, Barselona je zasluženo savladala Napoli i plasirala se u četvrtfinale. U revanšu je bilo 3:1 (2:1) za domaće na Monžuiku, nakon što je u uvodnom meču osimine finala na stadionu "Dijego Armando Maradona" bilo 1:1.

Ranije su plasman u četvrtfinale Lige šampiona izborili još i fudbaleri Bajerna, Pari Sen Žermena, Real Madrida i Mancester sitija, a žreb za narednu rundu takmičenja je zakazan za 15. mart u Nionu.

https://www.sofascore.com/tournament/football/europe/uefa-champions-league/7#id:52162,tab:knockout

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading