HALAND JE VELIKI IGRAČ, ALI ZA MALE UTAKMICE! Pljušte kritike: Beskoristan ako ne postigne gol, prosečan sa loptom!

Autor: M. M.

Sport

10.04.2024

11:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Napadač Mančester sitija na meti osuda.

HALAND JE VELIKI IGRAČ, ALI ZA MALE UTAKMICE! Pljušte kritike: Beskoristan ako ne postigne gol, prosečan sa loptom!

Foto: Tanjug/AP

Erling Haland

Real Madrid i Mančester siti odigrali su meč za pamćenje u Ligi šampiona. U prvoj utakmici četvrtfinala bilo je 3:3, a ljubitelji fudbala mogli su da uživaju u atomskom fudbalu na stadionu "Santjago Bernabeu". Ipak, ostali su uskraćeni za malo magije, barem na papiru, trenutno najboljeg napadača na svetu - Erlinga Halanda.

Norveška gol-mašina bio je potpuno inferioran u duelima sa štoperima kraljevskog kluba, pa su uloge golgetera i spasilaca pripale igračima iz drugih linijama tima u redovima aktuelnog šampiona Evrope.

Stoga, dan nakon utakmice pljušte kritike na račun Erlinga Halanda. Analitičari i ujedno kolektivna fudbalska javnost konstatuje da Norvežanina "ponovo nije došao na veliku utakmicu", te da je "veliki fudbaler, ali za male utakmice".

Najoštriji u osudama bio je proslavljeni Holanđanin Rafael van der Vart.

- Erling Haland je bio veoma loš. Poprilično beskoristan igrač ako ne postigne gol. Prosečan igrač sa loptom - rekao je Van der Vart.

Činjenice potkrepljuju tezu da je Haland koristan samo utakmicama protiv, uslovno rečeno, manjih kluba. Iako je postigao 52 gola 53 meča u podohu "građana" na krov Evrope, uz devet asistencija, njegov učinak izostaje kada Sitiju gori pod nogama.

Konkretno, na putu ka osvajanju Lige šampiona lane, Halandovi golovi su izostali u obe utakmice polufinala protiv Real Madrida, ali i u finalnom duelu protiv Intera. Ali, bio je strelac u oba duela četvrtfinala protiv Bajerna (1:1 i 3:0), kao i u revanšu osmine finala Lajpcigu spakovao pet komada u trijumfu 7:0.

Ako gledamo Premijer ligu u tekućoj sezoni, osim pogotka Liverpulu u prvoj utakmici jesenas (1:1), podbacio je protiv Arsenala oba puta (0:1, 0:0), Čelsija (1:1) i Totenhema (3:3), te nedavno protiv Liverpula (1:1).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading