VLADIMIR PUTIN JE UBIO MOG MUŽA! Oglasila se supruga Alekseja Navaljnog

Autor:

Svet

19.02.2024

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Julija Navaljnaja progovorila je o danu koji će ostati zauvek upamćen u istoriji moderne Rusije

VLADIMIR PUTIN JE UBIO MOG MUŽA! Oglasila se supruga Alekseja Navaljnog

Foto: daily mail printscreen

Julija Navaljnaja, supruga ruskog vođe opozicije Alekseja Navaljnog (47) koji je preminuo 16. februara pod nerazjašnjenim okolnostima, oglasila se putem društvenih mreža.

Supruga Alekseja Navaljnog direktno je u obraćanju optužila predsednika Rusije Vladimira Putina da je ubio svog političkog protivnika.

"Vladimir Putin ubio je mog muža", rekla je Julija Navaljnaja.

Supruga Navaljnog optužila je Putina da je naredio da nestane telo njenog muža kako bi se sakrili dokazi da je otrovan.

 

 

Potom se zarekla da će istinu isterati na videlo i da će voditi Rusiju do slobode svih njenih građana.

"Želim da živim u slobodnoj Rusiji, da izgradim slobodnu Rusiju. Nastaviću sa svim onim što je radio Aleksej. 

Julija Navaljnaja je optužila državni vrh Rusije da je sakrio telo njenog muža kako bi nervni agens Novičok nestao iz krvi.

"Ubivši Alekseja, Putin je ubio deo mene. Polovinu mog srca i duše. Ali i dalje imam drugu polovinu i ta strana srca kaže mi da nemam prava da odustanem. Boriću se do kraja. Tražim od svih vas da stanete uz mene. Da podelite ovaj bes sa mnom. Bes svih nas u kojima su pokušali da ubiju budućnost. Nema sramote kada se uradi malo. Veća je sramota kada se ništa ne uradi. Sramota je kada sebi dopustite da budete uplašeni", rekla je Julija Navaljnaja.  

Ruski vođa opozicije Aleksej Navaljni preminuo je 16. februara, navodno u 14.17 časova u zatvoru u Arktiku, ali zatvorenici iz kolonije rekli su za jedan ruski portal da je on umro četiri sata ranije i da su to znali svi u zatvoru.

Zatvorenik iz kolonije rekao je za Novaya Gazeta Europe da su zatvorenici znali za smrt četiri sata ranije. Zvanično saopštenje o smrti Navaljnog stiglo je tek u 16.11 časova po lokalnom vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading