OTKRIVENO GDE JE ALEKSEJ NAVALJNI, ALI... Oglasila se Federalna uprava za izvršenje krivičnih sankcija Rusije!

Autor:

Svet

15.12.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadležni su potvrdili samo da se nova ustanova ne nalazi u Vladimirskoj oblasti, gde je Navaljni ranije izdržavao zatvorsku kaznu.

OTKRIVENO GDE JE ALEKSEJ NAVALJNI, ALI... Oglasila se Federalna uprava za izvršenje krivičnih sankcija Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Federalna uprava za izvršenje krivičnih sankcija Rusije potvrdila je premeštaj ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog u drugi zatvor, iako tačna lokacija i dalje nije otkrivena.

Prema saopštenju, premeštaj Navaljnog je izvršen u skladu sa pravosnažnom presudom koju je sud u Moskvi doneo u avgustu, kojom je Navaljni osuđen na dodatnih 19 godina zatvora.

Nadležni su potvrdili samo da se nova ustanova ne nalazi u Vladimirskoj oblasti, gde je Navaljni ranije izdržavao zatvorsku kaznu.


Advokati Navaljnog su istakli da nisu bili u kontaktu sa njim od 5. decembra, a ova informacija je objavljena tokom ročišta po žalbi saradnika Navaljnog na upravu Vladimirskog zatvora broj 6, gde je bio smešten od juna 2022. godine. 
Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni

 

Moskovski mediji su nedavno preneli da je Nevaljni prebačen iz popravne kolonije u Vladimirskoj oblasti u Moskvu zbog novog slučaja – vandalizma.

Ovaj slučaj donosi dodatnu kaznu do tri godine zatvora, a optužbe se odnose na vandalizam motivisan političkom, ideološkom, rasnom, nacionalnom ili verskom mržnjom ili neprijateljstvom.

Navaljni je već odslužio nekoliko meseci zatvorske kazne, a osuđen je na ukupno 30 godina zatvora, između ostalog i za ekstremizam. Sada mu se, međutim, pripisuje i vandalizam, što dodatno komplikuje njegovu situaciju. Ova nova optužba samo produbljuje njegove probleme sa pravosuđem i postavlja pitanje budućnosti ovog poznatog opozicionara.

Navaljni se već duže vreme nalazi u centru pažnje javnosti, kako u Rusiji, tako i širom sveta. Njegova borba protiv aktuelne vlast privukla je pažnju i podršku mnogih ljudi. Međutim, njegova sudbina sada je neizvesna, s obzirom na nove optužbe i kazne koje mu prete.

Sud u Rusiji u avgustu je produžio zatvorsku kaznu Alekseju Navaljnom za 19 godina, saopštile su pristalice opozicionog lidera, pozivajući se na sudiju na sudskom ročištu.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading