PRONAĐEN ALEKSEJ NAVALJNI! Osvanula fotografija zatočenog ruskog opozicionara sa neočekivanog mesta!

Autor:

Svet

12.12.2023

16:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navaljni (47) je svojevremeno predvodio ulične proteste protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, izgradio je političku opoziciju širom zemlje i otkrio uvredljive detalje korumpiranog načina života zvaničnika Kremlja, što ga je mnogo koštalo.

PRONAĐEN ALEKSEJ NAVALJNI! Osvanula fotografija zatočenog ruskog opozicionara sa neočekivanog mesta!

Foto: Tanjug/AP

Aleksej Navaljni, poznati ruski opozicionar, suočava se sa novim problemima u zatvoru. Naime, prema informacijama ruskih medija, on je prebačen iz popravne kolonije u Vladimirskoj oblasti u Moskvu zbog novog slučaja – vandalizma.

Ovaj slučaj donosi dodatnu kaznu do tri godine zatvora, a optužbe se odnose na vandalizam motivisan političkom, ideološkom, rasnom, nacionalnom ili verskom mržnjom ili neprijateljstvom.


Navaljni je već odslužio nekoliko meseci zatvorske kazne, a osuđen je na ukupno 30 godina zatvora, između ostalog i za ekstremizam. Sada mu se, međutim, pripisuje i vandalizam, što dodatno komplikuje njegovu situaciju. Ova nova optužba samo produbljuje njegove probleme sa pravosuđem i postavlja pitanje budućnosti ovog poznatog opozicionara.

Navaljni se već duže vreme nalazi u centru pažnje javnosti, kako u Rusiji, tako i širom sveta. Njegova borba protiv aktuelne vlast privukla je pažnju i podršku mnogih ljudi. Međutim, njegova sudbina sada je neizvesna, s obzirom na nove optužbe i kazne koje mu prete.

Sud u Rusiji u avgustu je produžio zatvorsku kaznu Alekseju Navaljnom za 19 godina, saopštile su pristalice opozicionog lidera, pozivajući se na sudiju na sudskom ročištu.

Navaljni (47) je svojevremeno predvodio ulične proteste protiv ruskog predsednika Vladimira Putina, izgradio je političku opoziciju širom zemlje i otkrio uvredljive detalje korumpiranog načina života zvaničnika Kremlja.

Kao osvetu, Rusija ga je osudila na kumulativne tri decenije zatvora, na kaznu koja će kritičara Kremlja držati iza rešetaka i van politike sve dok Putin bude živ.

Kaznu je služio u zatvoru IK-6 Melehovo, ali njegova saradnica 11. decembra uzdrmala je javnost pričom da on tamo više nije i da niko od njegovih bližnjih ne zna gde je jer je prebačen na nepoznatu lokaciju.  

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading