"BIĆE OTVORENA PANDORINA KUTIJA" Vučić Imamo presude za genocid nad srpskim narodom u Jasenovcu i drugim stratištima,pokrenućemo ta pitanja

Autor:

Vesti

29.04.2024

18:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rezolucija o genocidima i odbrana prava

"BIĆE OTVORENA PANDORINA KUTIJA" Vučić Imamo presude za genocid nad srpskim narodom u Jasenovcu i drugim stratištima,pokrenućemo ta pitanja

Foto: Tanjug/Sava Radovanović


Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, najavio je otvaranje "pandorine kutije bez presedana" sa predlozima Rezolucije o izvršenim genocidima. Ističe da će se pokrenuti pitanja genocida nad srpskim narodom u Jasenovcu i drugim stratištima, te da će se suprotstaviti zahtevima za prijem tzv. Kosova u SE. Takođe, najavljuje da će Srbija kandidovati za nestalnu članicu SB, te da će se suprotstaviti najmoćnijim zemljama sveta kada je u pitanju odbrana prava, pravde, morala i civilizovanog svetskog poretka.

Pobeda sa 3,4 ili 5 prema 1

Vučić ističe da će "pobediti" dva NATO kandidata, Litvaniju i Crnu Goru, sa 3,4 ili 5 prema 1 po broju glasova. Ovo predstavlja izazovni diplomatski potez, koji naglašava spremnost Srbije da se suprotstavi zahtevima koji bi mogli da ugroze njene interese.

- Pokrenućemo ta pitanja, kao i Rusi i mnogi drugi. Nećemo da žurimo, ali ćemo dva NATO kandidata Litvaniju i Crnu Goru da pobedimo sa 3,4 ili 5 prema 1 po broju glasova, a kandidovaćemo se za nestalnu članicu SB. To su ljudi koji žele prijem tzv. Kosova u SE, a žele i da srpski narod, kao što je rekao Sead Turčalo, da označe kao genocidan. Sve vreme su krili da je to kolektivno, a u čitavoj Rezoluciji nema nijednog imena i prezimena, sve kao što smo prevdiveli. Oni nisu predvideli da Srbija ima veliki ugled u svetu i mnogo prijatelja i da jedna mala zemlja ima dovoljno hrabrosti da se suprostavi najmoćnijim zemljama sveta kada je u pitanju odbrana prava, pravde, morala i civilizovanog svetskog poretka - rekao je Vučić.


Hrabrost u suprotstavljanju najmoćnijim zemljama

Predsednik Vučić naglašava da Srbija ima veliki ugled u svetu i mnogo prijatelja, te da će imati dovoljno hrabrosti da se suprostavi najmoćnijim zemljama sveta. Ova izjava ističe samopouzdanje zemlje i njenu odlučnost da brani svoje stavove i interese.

Spremnost da odamo počast stradalim Bošnjacima

Izjava predsednika Vučića o spremnosti da uvek odamo počast stradalim Bošnjacima naglašava važnost sećanja na žrtve i izražava spremnost za pomirenje i poštovanje svih žrtava sukoba.

- A mi smo spremni uvek da odamo počast stradalim Bošnjacima - izjavio je Vučić.


Ovaj izjavama predsednika Vučića nagoveštavaju značajne diplomatske i političke poteze Srbije u narednom periodu, te ističu njenu spremnost da se suprotstavi izazovima i brani svoje stavove i interese.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (39)

Loading
Sara

29.04.2024 18:51

Da se nikad ne zaborave srpske žrtve.

Jovan

29.04.2024 18:53

Nikad ne smemo zaboraviti našu braću koja su život dali za svoju otadžbinu

Iva

29.04.2024 18:53

Želimo da se pokrene pitanje Jasenovca i genocida koji se tamo dogodio.

zivkag2306

29.04.2024 18:54

Rezolucija se ne usvaja zbog toga ko je u pravu ili ne, već da bi se poremetila i ponizila Srbija kao zemlja!