IZNENADNI UDAR SA ZAPADA, ZELENSKI PREŽIVLJAVA HOROR! Hitno se oglasio: Nisu dobre vesti...

Autor:

Svet

27.11.2023

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poljski prevoznici počeli su da blokiraju putne kontrolne punktove na granici sa svojim istočnim susedom 6. novembra.

IZNENADNI UDAR SA ZAPADA, ZELENSKI PREŽIVLJAVA HOROR! Hitno se oglasio: Nisu dobre vesti...

Foto: printskrin/youtube/ Office of the President of Ukraine

Ukrajina ima poteškoća na granici zbog „političkih koraka“ svojih suseda, rekao je Volodimir Zelenski, komentarišući situaciju sa blokadom kontrolnih punktova od strane poljskih prevoznika, a prenosi UNIAN.

- Imamo poteškoća na granici. Mislim, pre svega, zbog nekih političkih koraka naših suseda. Smatram da treba da imamo veoma izbalansiranu politiku. Da imamo akcioni plan koji treba da sledimo. Imamo ovaj plan - rekao je Zelenski na konferenciji za novinare nakon samita Žito iz Ukrajine u Kijevu.

Prema njegovim rečima, kijevski zvaničnici rade u tom pravcu, navodi Informer.

- Sada je novi izazov na ovim granicama zbog nekih novih pitanja. Mislim da moramo da damo našim susedima malo vremena - dodao je Zelenski, nadajući se da će situacija biti rešena.

Poljski prevoznici počeli su da blokiraju putne kontrolne punktove na granici sa svojim istočnim susedom 6. novembra. Oni zahtevaju obnavljanje sistema dozvola za ukrajinske komercijalne prevoznike (sa izuzecima za humanitarnu pomoć i zalihe za ukrajinske oružane snage ), suspenziju licenci kompanijama stvorenim u Ukrajini posle februara 2022. i njihovu inspekciju, kao i odvajanje redova praznih i natovarena vozila.

Otežano je kretanje kamiona na tri punkta - Jagodin, Krakovec i Rava-Ruska. Pregovori Kijeva i Varšave do sada nisu doveli do ničega.

Prošle nedelje je publikacija Klimenko tajm pozivajući se na Ukrajinsko udruženje međunarodnih drumskih prevoznika, izvestila da će zemlje započeti sudske postupke zbog postupaka poljskih demonstranata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading