PRONAĐENI KAKO DEHIDRIRANI PLUTAJU! Četiri Severnokorejca rizikovali živote da bi prebegli u Južnu Koreju! Evo šta se desilo s njima

Autor:

Svet

24.10.2023

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odabrali su rutu kojom se ređe ide, pošto većina žitelja Pjongjanga i drugih gradova beže preko Kine

PRONAĐENI KAKO DEHIDRIRANI PLUTAJU! Četiri Severnokorejca rizikovali živote da bi prebegli u Južnu Koreju! Evo šta se desilo s njima

Foto: Tanjug/AP

Četiri Severnokorejca pronađena su danas u malom drvenom čamcu u južnokorejskim teritorijalnim vodama, što se smatra retkim slučajem da se prebezi iz Severne Koreje odluče da krenu na rizično putovanje morem kako bi se dokopali Južne Koreje, saopštio je zvanični Seul.

Od kasnih 1990-ih više od 30.000 Severnokorejaca pobeglo je u Južnu Koreju želeći da izbegnu siromaštvo i političko ugnjetavanje, prenosi AP.

Velika većina njih uspela je da pobegne kopnenim putem preko Kine, a bekstva morem su retka i neuobičajena, jer je ta ruta opasnija.

Brod južnokorejske Obalske straže otkrio je rano jutros čamac sa četiri prebega južno od istočne morske granice dve Koreje, nakon dojave poslate sa ribarskog broda.

Južnokorejski javni emiter KBS, pozivajući se na neidentifikovanog vladinog zvaničnika, preneo je da su četiri osobe iz Severne Koreje muškarac i tri žene, članovi jedne porodice, navodeći da nisu bili naoružani i da nisu nosili vojne uniforme kada su pronađeni.

Vojska Južne Koreje saopštila je da je u koordinaciji sa Obalskom stražom poslala prebege u pritvor zbog sumnje da su nelegalno ušli na teritoriju Južne Koreje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading