UKRAJINCI PREŠLI DNJEPAR?! Krenuli sa 7 čamaca na levu obalu Hersonske oblasti, uspeli su da PROBIJU ruske odbrambene linije!

Autor:

Svet

09.08.2023

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukrajinske snage izgleda da su izvršile ograničeni upad preko reke Dnjepar i iskrcale se na istočnu, levu obalu Hersonske oblasti.

UKRAJINCI PREŠLI DNJEPAR?! Krenuli sa 7 čamaca na levu obalu Hersonske oblasti, uspeli su da PROBIJU ruske odbrambene linije!

Foto: Tanjug/AP

Prema poslednjim izveštajima, ukrajinske snage su navodno izvele ograničeni upad preko reke Dnjepar i iskrcale se na istočnu, levu obalu Hersonske oblasti. Međutim, trenutno nije sasvim jasno da li su ukrajinske trupe uspostavile trajno prisustvo na istočnoj obali.

 

Konkretno, u rejonu naselja Kozači Lageri iskrcano je do 7 čamaca, od kojih je svaki sadržao 6-7 ljudi, prenosi sajt Obozrevatel.

 

Institut za proučavanje rata (ISW) izveštava da proruska administracija u Hersonskoj oblasti, predvođena Vladimirom Saldom, umanjuje izveštaje o ovom upadu. Takođe se napominje da nedostaje konkretan vizuelni dokaz o značajnom prisustvu ukrajinske vojske u tom području.

 

 

- Ipak, ostaje nejasno da li su ukrajinske trupe uspostavile trajno prisustvo na istočnoj obali - dodao je ISW, preneo je “Gardijan”.

Ova situacija je kompleksna i izazovna, sa kontradiktornim izveštajima i nedostatkom jasnih potvrda. Dalji razvoj događaja će verovatno doneti više informacija o stvarnom stanju i aktivnostima na terenu.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading