OTKUD ON NA US OPENU? Federer je UDARNA VEST pred Đokovićev meč 2. kola

Autor:

Sport

02.09.2021

10:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser i lider ATP liste, Novak Đoković, u noći između četvrtka i petka nastavlja pohod ka 21. gren slem tituli koja bi ga i zvanično proglasila najboljim igračem "belog sporta" u istoriji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đoković udara na Federerovu zamenu

Njegova prepreka u drugom kolu US opena je Holanđanin Talon Grikspour koji je u glavni žreb prebačen nakon odustajanja Rodžera Federera zbog ponovne operacije kolena. 

Mnogi američki mediji su ovim povodom objavili tekstove sa naslovom da Đoković izlazi na megdan Federerovoj zameni.

Grikspur (25) je trenutno 121. teniser sveta, nije poznat široj javnosti i nikada nije imao priliku da se sastane sa srpskim teniserom. 

U prvom kolu US opena holandski teniser je napravio iznenađenje pobedom nad favorizovanim Nemcem Janom Lenardom Štrufom rezultatom 3:2.

Đoković je kratko prokomentarisao naredni izazov na Otvorenom prvenstvu Amerike.

- Ne znam mnogo o njemu. Dugo sam ja na turu, ne znam ove nove momke, konstantno dolaze, ali ne poznajem svakoga. Ovaj teren će mi pomoći, njega znam mnogo dobro - rekao je Novak.

Valja istaći da se Noletov sledeći protivnik nalazi u odličnoj formi.

Holanđanin je u poslednja četiri meseca osvojio čak tri turnira, Čelendžera, pa nema sumnje da je nejgovo samopouzdanje na visokom nivou. Međutim, sva tri turnira su se igrala na šljaci, što mu je omiljena podloga, dok na betonu nema zavidne uspehe.

Podsetimo se, ukoliko Novak uspe da osvoji i poslednji gren slem u sezoni postaće prvi teniser od 1969. godine koji je nanizao sva četiri velika turnira. 

Ono što, za sada, može da predstavlja problem srpskom teniseru je slučaj povlačenja sa turnira Olge Danilović koja je morala da preda meč zbog bolesti. A kako tvrde pojedini strani novinari sumnja se i na korona virus.  

Meć Đoković - Grikspur zakazan za jedan čas posle ponoći u noći između četvrtka i petka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading