IGRAĆE U PODGORICI: Napustio Partizan a bio je jedan od NAJBOLJIH!

Autor:

Sport

07.10.2021

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dolaskom Željka Obradovića na klupu beogradskog Partizana, rasteretila se klupa crno-belih. Jedan od onih koje popularni Žoc nije video u svom timu je i Nikola Janković.

Republika

Foto: Starsport

NIkola Janković i Rade Zagorac

Visoki košarkaš se u međuvremenu snašao.

Naime, košarkaški klub Podgorica je angažovao Jankovića iz Partizana.

Nikola će za tim koji nastupa u ABA 2 ligi, debitovati na Zlatiboru na prvom ovosezonskom turniru!

Podsetimo se, Janković je ponikao u mlađim kategorijama FMP-a, da bi potom prešao u Crvenu zvezdu, ali sa crveno-belima nije potpisao profesionalni ugovor.

Nakon toga igrao je za belgijski Šarlroa i Pepinter. U sezoni 2015/2016 nosio je dres Mege sa kojom je osvojio Kup Radivoja Koraća, da bi posle otišao u ljubljansku Olimpiju, a onda je sezonu proveo u turskoj Sakariji.

Noseći dres Olimpije dobio je titulu MVP regionalne lige, a te sezone je osvojio prvenstvo i Kup Slovenije, gde je takođe bio MVP.

Poslednje tri godine bio je član Partizana, u koji je stigao iz španskog Estudijantesa, a u dresu tog tima je prosečno beležio 9,3 poena, 4,3 skoka.

Treba istaći i da sa U18 reprezentacijom Srbije ima srebro i bronzu sa šampionata Evrope, sa selekcijom do 19 godina bio je vicešampion Evrope, dok je sa mladom reprezentacijom stigao do bronzane medalje na šampionatu Starog kontinenta 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading