JOKIĆ PREGAZIO LEJKERSE: Denver silovito juriša ka narednoj rundi! (VIDEO)

Autor:

Sport

26.04.2024

06:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fantastično izdanje Nagetsa.

JOKIĆ PREGAZIO LEJKERSE: Denver silovito juriša ka narednoj rundi! (VIDEO)

Foto: www.profimedia.rs

Koraškaši Denver Nagetsa i Los Anđeles Lejkersa odmerili su snage u okviru trećeg meča plej-ofa NBA lige od 4.00 časova. Tim iz Kolorada je odneo pobedu nad Jezerašima rezultatom 112:105 i poveo sa 3:0 u seriji.

Najefikasniji na susretu bio je Entoni Dejvis koji je ubacio 33 poena, uz 15 skoka i tri asistencije. U redovima Lejkersa istakli su se još i Lebron Džejms sa 26 poena, šest skoka i devet asistencija i Entoni Rivs koji je ubacio 22 poena uz pet skoka i tri asistencije.

Srpski centar, Nikola Jokić bio je najefikasniji u Denveru i falila mu jedna asistencija za tripl-dabl učinak. Imao je 24 poena uz 15 skoka i devet asistencija. Slede ga Džamal Marej sa 22 poena, pet skoka i devet asistencija i Majkl Porter sa 20 poena uz 10 skoka i tri asistencije.

Od samog starta Lejkersi su krenuli eksresno. Domaćin je napravio seriju od 8:0. Denver je imao nerealzovane napade, a to su igrači Los Anđelesa iskoristili i došli do velike prednosti preko brzih kontra napada. 

Dejvis je promašuio težak šut, ali je agresivan i ponovo je uzeo loptu i pogodio. Potom je Džejsm oduzeo loptu u narednom napadu i zakucao. Lejkersi su delovali osvetnički na parkertu i raspoloženo i igrali na visokom nivou.

 

 

Nisu dobro ušli u meč izabranici Majka Melouna, a Lejkersi su konstatnim napadima bili konkretniji, a Lebron Džejms je odlično razigravao svoje saigraće. Međutim, Nagetsi su uspeli da se konsoliduju na trenutak. 

Koldvel Poup je postigao trojku, a onda je  Jokić došao do koša uz faul. Fantastična igra Lejkersa na startu meča koji su imali prednost na kraju prve deonice od +10 (33:23).

Na početku druge deonice Rivs je poentirao za +12 (35:23), a zatim je Gordon ponovo smanjio na -10, (37:27). Potom Gordon i Braun nisu uspeli da pogode na obruču.Posle ofanzivnog skoka Marej je pogadio i smanjio na, 37:30. Dobru odbranu su igrali Nagetsa, imao je Holidej, međutim nije uspeo da pogodi trojku.

Uspeo je Marej da smanji prednost rivala i zaustavi konstantne napade Lejkersa Rivs je u narednom napadu šutirao, ali nije bio precizan, a Holidej nije bio pogodio šut za tri u narednom napadu. Džejms je uzeo ima loptu, imao jedan na jedan sa  Marejom i pogodio. 

 

 

Denver je imao dobar napad koji je krunisao Marej iz teškog šuta, a sa druge strane Lejkersi su imali napad, međutim, izgubili su loptu, pa je Poup poentirao. Nagetsi su imali seriju od 6:0, uspeli da se vrate u susret, a Gordon je imao odličnu kombinaciju sa Jokiće, koji je poentirao i smanjuju na -4 (47:43).

 

 

Nagetsi su imali dobar napad u finišu prvog dela, ali Marej nije uspeo da kruniše pogotkom. Sa druge strane Lejkersi su organizovali ofanzivu na koš Denvera, ali je Rivs bio fauliran, a bio je precizan sa linije penala. Sa druge strane Gordon koji je igrao sjajan susret poentirao je. Na poluvreme se otišlo rezultatom 53:49 u koristi Lejkersa.

Drugi deo susreta je počeo pogotkom Denvera preko Mareja, ali su Lejkersi uzvratili na drugoj strani preko Rivsa. Potom je Marej fauliran bio u narednom napadu i imao slobodna bacanja i bio precizan oba puta (55:53). 

U fantastičnom ritmu je bio tim iz Kolorada koji je bio u seriji od 9:2 na startu treće deonice i došao do prvog vođstva na susretu (58:55). 

 

 

Odlično je funckionisala defanziva Denvera. U nastavku se igralo koš za koš, pa je samim tim bilo nekoliko smena u vođstvu. Lejkersi su delovali nervozno u trećoj deonici, što je Marej to koristio i pogodio trojku iz velike daljine (67:61).

Fenomenalan napad je imao Denver kada je Jokić poveo ofanzivu na koš Lejkersa, potom uputio pas ka Mareju, koji je ispod koša proigrao Gordona, a on poentirao (69:61). Nakon nekoliko promašaja, Lejkersi su poentirali preko Dejvisa, ali je Maraj uzvratio u narednom napadu.

Denver je bio u velikom naletu koji su preuzeli kontrolu igre. Međutim, Lejkersi su uspeli da se konsoliduju i ušli u seriju od 6:0, ali je Marej uzvratio fanstatičnom asistencijom za Grodona koji je to krunisao poenom.

 

 

Potom je Jokić pogodio preko Lebrona uz dodatno slobodno bacanje koje je iskoristio (78:69). Odlično su kontrolisali suusret izabranici Majka Melouna koji su na kraju treće deonice imali prednost od 83:75.

U poslednjem periodu susreta, Lebron je započeo poenima, ali je Gordon na drugoj strani odmah uzvratio istom merom. Denver je nastavio da kontrolise susret, pa je Portet pogodio iz teške situacije.

 

 

Lejkersi su na ovom susretu igrali sa malim procentom šuta za tri poena (1/15).  Jezeraši su pokušavali na sve načine da dođu do poena i uhvate rezultatski priključak, ali im to Nagetsi nisu tek tako dozvoljavali.

Održavao je je Denver prednost u poslednjoj deonici, a Portet je bio vidno rasoložen na susretu, pogodio je jedan veoma težak šut (97:86). Lebron je pogodio svoju prvu trojku iz trećeg pokušaja tek u poslednjoj deonici, ali je Jokić uzvratio odmah poenima na drugoj strani (99:89).

Lejkersi su krenuli u totalnu ofanzivu, ali su bili pod velikom nerovzom, Hačimura je imao napad i promašio zicer, međutim, fauliran je od strane Jokića. Potom je imao slobodna bacanja i bio neprecizan iz oba, a na drugoj strani Portet je pogodio (101:89).

Fanstatično izdanje košarkaša Denvera koji su uspeli da ubedljivu savladaju Lejkerse i poveli sa 3:0 u seriji

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading