LOŠE VESTI IZ NBA: Stigli novi rezultati na koronavirus!

Autor:

Sport

03.07.2020

09:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najjača liga sveta izvestila je javnost o sprovedenim testovima na koronavirus i rezultatima!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

NBA liga je uoči odluke o nastavku sezone 30. jula u Orlandu naložila redovno testiranje igrača na koronavirus. Posle prve runde, odnosno prve nedelje devet igrača je bilo pozitivno, a novi presek pokazaje da je virus i dalje veoma aktivan.

Navodi se da je za poslednjih nedelju dana testiran 351 košarkaš i da je devet zaraženo infekcijom Covid-19. To znači da je uz prethodnih 16 registrovanih, od 23. juna ukupno 25 igrača pozitivno, odnosno 7.1 odsto ukupnog broja košarkaša.

Liga je potvrdila da će svaki zaraženi ostati u samoizolaciji i neće smeti da je napusti dok lekar to ne odobri, odnosno dva testa ne pokažu osdsustvo virusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Uprkos tome što je broj zaraženih među igračima povećan, ali i situacija na Floridi veoma ozbiljna, čelnici NBA ne planiraju da otkažu završnicu NBA lige u Diznilendu.

Timovi će uskoro krenuti put Orlanda, gde će se pripremati zajedno za nastavak takmičenja, koje bi trebalo da traje do oktobra.

Ranije je saopšteno da će u zatvorenom kampsu u Orlandu, gde će se igrati mečevi, igrači svakodnevno biti testirani, a onaj ko bude zaražen, biće smešten u karantin i izolovan dok dva naknadna testa ne budu negativna.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading